ERO a Canal 9
Mèdia 10/01/2012

Una empresa externa rebrà 190.000 euros per fer el pla d'ajustament de l'ens

2 min
ERO a Canal 9

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) delegarà en una empresa externa el pla de viabilitat i la reestructuració de l'ens públic. L'ens dedicarà el seu consell d'administració de demà a aprovar el plec de condicions del concurs, un procés que culminarà amb un ERO massiu que afectarà entre 1.000 i 1.300 treballadors del total de 1.800 que hi ha en plantilla, segons va publicar ahir el diari Las Provincias . Des de RTVV van assegurar a l'ARA que encara és aviat per saber quants empleats es veuran afectats per l'ERO. Tot i així no descarten aquestes xifres, que suposarien reduir a menys de la meitat la plantilla actual de RTVV. L'elevat deute de l'ens, de més de 1.200 milions d'euros, suposa un greu problema per a les finances de la Generalitat Valenciana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El procés d'adjudicació del pla d'ajustament de RTVV durarà unes sis setmanes. A finals de febrer ja se sabrà, doncs, qui dissenya les retallades a l'ens públic. Els sindicats van criticar ahir la mesura. CCOO va destacar que l'empresa beneficiària del contracte cobrarà 190.000 euros per decidir "quants treballadors s'han de fer fora". Al seu judici, " això és una nova pantalla, com ja es va fer amb l'informe de Price Waterhouse, per aparentar una certa neutralitat de l'empresa en un procés amb unes conclusions ja decidides i de les quals la direcció serà l'única responsable" . Com també va ser responsable de pagar "22 milions d'euros per la retransmissió de la F-1 a Bernie Ecclestone" o "malbaratar" diners amb la visita del Papa, va afegir CCOO. En aquesta línia, la Intersindical Valenciana va denunciar que s'està "jugant amb el futur" dels 1.800 treballadors de RTVV sense que ningú assumeixi "cap responsabilitat personal, política o judicial".

El pla d'ajustament de l'ens públic anirà "en paral·lel" amb l'aprovació de la nova llei de RTVV, que reforma l'actual normativa, vigent des de fa 27 anys. El govern valencià va donar llum verda a l'avantprojecte el 23 de desembre. El text aposta pel caràcter públic de RTVV i l'elecció pel Parlament valencià dels consellers i el director general amb un mandat de sis anys. Per tal de "reduir costos", també preveu retallar el consell d'administració de dotze a nou membres i unificar RTVV i les seves societats -Canal 9 i Ràdio 9- en una única societat mercantil, que s'anomenarà Grupo Radiotelevisión Valenciana SA i estarà íntegrament participada per la Generalitat Valenciana. El finançament de la societat serà mixt (publicitat i aportació pública). Si es produeix una desviació superior al 10% dels pressupost, el director general i els consellers podran ser destituïts per la junta general.

stats