Mèdia 13/09/2013

Famosos que fan màgia i avis que fan el brètol

Antena 3 estrena dos nous formats per a les nits de divendres

Albert Castellví Roca
3 min

Barcelona.Aconseguir destronar Sálvame deluxe del prime time espanyol dels divendres no és una tasca fàcil. Antena 3 no troba cap programa que li doni garanties d'èxit en aquesta franja, però no defalleix i a partir d'avui ho provarà amb dos formats nous però que arriben avalats per l'èxit internacional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer és Los mayores gamberros , que tal com suggereix el nom està protagonitzat per una colla d'avis que es dediquen a gastar bromes de càmera oculta a persones joves amb qui es creuen pel carrer. El programa és una adaptació de Benidorm Bastards , un format estrenat a Bèlgica el 2010 i que ja s'ha adaptat a Holanda, els països escandinaus i els Estats Units. Allà la NBC va aconseguir un gran èxit en posar-hi al capdavant l'actriu Betty White, coneguda per haver protagonitzat la sitcom Las chicas de oro i que als seus 90 anys es va convertir en la principal responsable de les gamberrades de la versió nord-americana del programa. El format original, a més, va guanyar un Emmy el 2011 i dos guardons del festival de televisió Rose d'Or de Lucerna.

El plantejament de Los mayores gamberros no difereix gaire del d'altres programes de càmera oculta, amb l'única particularitat que els catorze bromistes -set homes i set dones- són jubilats. La majoria volten la setantena, però hi ha fins i tot un parell d'octogenaris. La degana és Ángeles Castro, de 88 anys, casada i amb quatre fills, que va treballar com a secretària de direcció, però que un cop retirada es va apuntar a diversos tallers de teatre. La resta de protagonistes han seguit trajectòries semblants: després d'haver treballat en feines de tot tipus -mecànic, perruquera, comercial, assistent social, etc.- s'han aficionat al teatre ja de grans.

Cadascun dels programes, de 25 minuts, inclourà diversos gags independents en què es podrà veure, per exemple, una parella de 70 anys fent-se petons apassionats en un centre comercial, uns avis manifestant-se perquè es facin més discoteques, una dona que explica les seves aventures sentimentals a través del mòbil o un ancià que molesta els vianants amb el bastó. Barcelona i València són dues de les ciutats en què s'han rodat les primeres entregues, que s'emetran els divendres a partir de les 22.10 h.

'Por arte de magia'

A continuació (22.40 h), Antena 3 estrenarà Por arte de magia , en què els il·lusionistes Jorge Blass, Yunke i Luis de Matos tindran com a deixebles sis famosos. Cada setmana els entrenaran perquè siguin capaços de fer trucs de gran dificultat i espectacularitat, com travessar el vidre d'un aparador, fer desaparèixer un cotxe, caminar sobre l'aigua o tallar una persona per la meitat dins d'una caixa transparent. El programa no s'emetrà en directe, però la cadena subratlla que els trucs -quatre dels quals es desenvoluparan al plató, amb públic, i els altres al carrer davant dels vianants- s'enregistraran en pla seqüència, de manera que els espectadors puguin comprovar que no hi ha trampa i que "el que es veu des de casa és el mateix que es veuria en directe".

Anna Simon presenta aquest format, en què Gemma Mengual, Juanjo Ballesta, Pitingo, María Esteve, Jorge Sanz i Soledad Mallol seran els aprenents de mag. A més, hi haurà un jurat format per Alaska, Luis Piedrahita, Almudena Cid i Santi Rodríguez que puntuarà les actuacions i castigarà la parella de mag i aprenent més mal valorada a enfrontar-se a una prova de faquir.

L'espai, que tindrà també mags convidats, com Juan Tamariz, està basat en The magicians , un format estrenat el 2011 per la BBC amb gran èxit.

stats