TELEVISIÓ
Mèdia 02/07/2013

Ferran Adrià tanca l'exitosa temporada de 'MasterChef'

El concurs de La 1 s'acomiada avui convertit en una de les revelacions del curs

Albert Castellví Roca
3 min
ELS PROTAGONISTES DE LA FINAL 01. Ferran Adrià (al centre) amb els membres del jurat de MasterChef -Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz- i la presentadora, Eva González. 02. Els tres finalistes del concurs: Eva, Fabián i Juan Manuel.

BarcelonaTelevisió Espanyola ha aconseguit fer "el millor MasterChef del món". L'elogi ve, segons un comunicat de la cadena, de Ferran Adrià, que avui (22.30) s'unirà als tres membres habituals del jurat per escollir el guanyador del concurs. TVE assegura que Adrià ha estat convidat "a totes les edicions" del format que s'han emès "en 45 països" del món, però que fins ara sempre havia declinat la invitació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presència del millor cuiner del món a la final serà la cirereta que culminarà l'excel·lent trajectòria que ha seguit MasterChef des de la seva arribada a La 1, on, a falta de l'últim programa, ha tingut una mitjana de 3.272.000 espectadors i un 17,2% de quota de pantalla a Espanya, i 376.000 seguidors i un 13,1% de share a Catalunya. L'espai acabarà el curs convertit en un dels grans descobriments de la temporada, malgrat que l'inici va ser complicat.

L'arrencada del programa, el 10 d'abril, va ser fluixa, amb poc més de dos milions d'espectadors i un 11% de quota al conjunt de l'Estat, i tot just 232.000 persones i un 8,3% de share a Catalunya. Aquella primera entrega, a més, va estar precedida per la polèmica, ja que diversos participants en el càsting del qual van sortir els 15 participants van denunciar a través de les xarxes socials que l'organització del concurs ja havia decidit anteriorment qui serien els seleccionats.

El segon programa no va millorar les dades de l'estrena, i això va disparar les alarmes de la cadena, que es veia a venir una nova punxada en una temporada que no li estava donant gaires alegries. Però TVE va reaccionar a temps: després de dues setmanes en dimecres, el concurs va traslladar-se als dimarts el dia de Sant Jordi, de manera que La 1 el va emetre just després que s'acabés la transmissió del Bayern-Barça de la Lliga de Campions. Això va permetre que el format guanyés un milió de seguidors i cinc punts de quota en relació amb la setmana anterior. Des de llavors, ja no ha tornat a baixar dels 2,8 milions d'espectadors a l'Estat, i des de principis de maig pràcticament cada setmana ha millorat els resultats de l'anterior, fins a arribar a un màxim de 4.105.000 seguidors i un 22,4% de share amb la semifinal de la setmana passada. De fet, en l'últim tram de la temporada MasterChef s'ha convertit en el clar dominador del prime time dels dimarts a Espanya, i ja fa setmanes que se situa com l'emissió més vista del dia, fins i tot quan va coincidir amb la final de Gran Hermano .

Pel que fa a Catalunya, la tendència a l'alça ha estat encara més marcada, i amb només dues excepcions cada setmana ha millorat els registres de l'anterior, fins al punt que dimarts passat la semifinal va multiplicar gairebé per 2,5 els resultats de l'estrena. El programa ha estat el segon més vist del dia en dues ocasions, i en quatre va liderar la franja.

Cuinar per a 25 comensals

Després de 12 emissions, de les 15 persones que van entrar al concurs només en queden tres: el mallorquí Fabián -que amb només 18 anys era el més jove de tots els candidats- i els andalusos Eva i Juan Manuel. Tots tres ja tenen assegurat un premi: el tercer classificat farà un curs de fonaments de cuina espanyola a l'escola Le Cordon Bleu de Madrid, el segon podrà cursar el diploma de cuina al mateix centre i se li oferirà una feina en un complex turístic de Mèxic, i el campió s'endurà 100.000 euros en metàl·lic i publicarà un llibre de receptes, a més de cursar el Grand Diplome de Le Cordon Bleu i entrar a treballar en un restaurant.

Avui serà el moment de decidir a qui correspon aquesta primera posició. Per convertir-se en el guanyador de MasterChef , els tres finalistes hauran de superar dues últimes proves. En la primera elaboraran un plat per a 25 comensals, entre els quals hi haurà familiars seus -de qui han estat separats durant els tres mesos que ha durat el concurs- i els 12 concursants que ja han estat eliminats, a més dels tres membres del jurat, Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera. L'autor del plat més mal valorat quedarà fora del concurs, i els altres dos participants s'enfrontaran en la prova definitiva, en què hauran de cuinar per a Ferran Adrià. Ell serà l'encarregat de decidir qui és "el millor xef amateur d'Espanya".

stats