FICCIÓ
Mèdia 11/07/2013

Fox porta 'The bridge' a l'Estat l'endemà de l'estrena als EUA

A.c.r
2 min

BarcelonaMenys de 24 hores després que la cadena nord-americana FX emetés el primer capítol de The bridge , la sèrie arribarà aquesta nit (22.30 h) a les pantalles de l'Estat de la mà de Fox i Fox Crime, que en una estratègia inèdita l'oferiran de manera simultània. A partir de la setmana que ve, però, serà el canal especialitzat en la temàtica criminal el que estrenarà un capítol cada dijous, mentre que Fox els redifondrà els dilluns a les 22.20 h.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pont que dóna nom a la sèrie és el de les Amèriques, que uneix la ciutat texana d'El Paso amb la mexicana de Ciudad Juárez, i que constitueix un element clau de la trama de la sèrie. La idea bàsica de The bridge és la persecució d'un assassí en sèrie, però amb el condicionant que actua tant als Estats Units com a Mèxic. De fet, el seu primer crim -que serveix de punt de partida a la sèrie- té lloc just sobre la frontera: al damunt de la línia hi apareix un cadàver, tot i que aviat es descobrirà que en realitat són dos: en un costat, mig cos, i a l'altra banda, mig cos més, però d'una altra persona. En vista d'aquesta situació, les policies de tots dos països hauran de treballar juntes per identificar el responsable dels crims.

Per la part dels Estats Units, l'encarregada del cas serà Sonya Cross, una agent amb la síndrome d'Asperger interpretada per l'alemanya Diane Kruger -coneguda especialment pel seu paper a la pel·lícula de Quentin Tarantino Maleïts malparits -, que haurà de col·laborar amb Marco Ruiz, un detectiu d'homicidis mexicà que encapçalarà la investigació a la part sud de la frontera. Li donarà vida l'actor mexicà Demián Bichir, que va arribar a estar nominat a l'Oscar al millor actor per A better lif e.

The bridge , que s'estrenarà amb 24 hores de diferència a 120 països, és una adaptació d'una sèrie produïda el 2011 per les televisions públiques de Dinamarca i Suècia que ja té a punt la segona temporada. França i la Gran Bretanya l'han convertit en The tunnel i l'han situat sota el canal de la Mànega.

stats