UN JUTJAT DENEGA EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DEL MONDÚVER
Mèdia 18/12/2010

Pendents de Madrid per veure TV3

Els espectadors de TV3 al País Valencià han guanyat una nova batalla contra la voluntat del govern valencià de tancar els repetidors. Però el desenllaç final encara tardarà perquè es decidirà a Madrid.

Adelaida Ferré
2 min

ValènciaUn jutjat va denegar dimarts passat a la Generalitat Valenciana el tancament d'un dels repetidors que emet el senyal de TV3 al País Valencià. És el repetidor de Mondúver, a la Safor. Ja és la quarta vegada que la Generalitat intenta clausurar-lo i en cada ocasió ha rebut una negativa judicial.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) és la propietària de la xarxa de tretze repetidors que permeten que TV3 es pugui veure a gairebé totes les llars valencianes. Toni Gisbert, coordinador de l'entitat, explica que avui estan contents per la decisió judicial, però saben que potser es tracti d'una alegria passatgera, ja que és previst que la Generalitat recorri la sentència, cosa que allargarà un procés judicial que sembla no tenir data de caducitat.

La dèria tancadora dels repetidors del govern valencià va començar el gener del 2007. Davant la negativa d'ACPV de cessar voluntàriament les emissions, la Generalitat ha demanat en diverses ocasions autorització judicial per precintar els equips.

A hores d'ara hi ha tres repetidors tancats (Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes) i tres més d'expedientats (Bartolo, Mondúver i Perenxisa). A més, des del 2007 el govern valencià ha imposat a ACPV tres multes, que sumen 700.000 euros, 100.000 dels quals ja han estat liquidats.

El futur es decidirà al Congrés Però més enllà de la batalla per cada repetidor, el futur de l'emissió de TV3 al País Valencià es juga a Madrid, amb la campanya Televisió sense fronteres. És una iniciativa legislativa popular d'àmbit estatal impulsada per ACPV, que va recollir 651.650 signatures. Si prosperés, donaria cobertura legal a les emissions de Televisió de Catalunya a les comarques valencianes.

En aquests moments, la ILP està en mans de la mesa del Congrés dels Diputats, que ha de decidir si l'accepta o no a tràmit. Així que el futur de TV3 al País Valencià està en mans de Madrid.

stats