ENTREVISTA
Mèdia 29/05/2012

Jesús Olmedo: «'Imperium' sorprendrà, tenim un cavall guanyador»

Final "La mort de Viriat és espectacular" Cinecittà "És una experiència increïble" Qualitat "No tenim res a envejar a les sèries dels EUA"

Albert Castellví Roca
3 min
L'actor Jesús Olmedo interpreta el general romà Marco a Hispania.  A Imperium, el personatge es convertirà en gladiador.

Més d'un any després de tancar amb èxit la segona temporada d' Hispania , Antena 3 estrenarà ben aviat la tercera part de la saga. De fet, es pot considerar un epíleg de tres capítols centrat en la mort del protagonista, Viriat. Per als personatges romans, en canvi, la vida continuarà aviat amb una nova producció, Imperium . És el cas del Marco, a qui dóna vida l'actor Jesús Olmedo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hem hagut d'esperar un any per conèixer el desenllaç d'Hispania . Haurà valgut la pena?

Està malament que ho digui jo, però t'asseguro que pinta molt bé. La mort de Viriat és espectacular, és una de les escenes més emotives que he gravat a la meva carrera, sens dubte. Ha quedat preciosa.

És una mica estrany, perquè ja sabem com s'acaba la sèrie.

Amb Titanic també, i en canvi és una gran pel·lícula. Hi havia un fet històric que no ens podíem saltar, que era la mort de Viriat. La resta és més o menys ficció, amb la qual hem explicat la part de la història que ens interessava per arribar fins aquí. Però el final de Viriat l'havíem d'explicar. A més, la gent a casa seva també sabia que moriria. No ens podíem agafar aquesta llicència: és com si fas Titanic i no l'enfonses.

En tot cas, la història continuarà a Imperium .

No és ben bé una continuació. De fet, Imperium no té res a veure amb Hispania : simplement manté els cinc personatges romans. Però ha passat un any i mig, som a Roma, en un altre context històric, i expliquem què els passa. Són dues famílies enfrontades per accedir al poder. Allà no hi ha ningú bo: si un és dolent, l'altre encara ho és més!

¿No haver vist Hispania no serà un problema, doncs?

El que té de bo Imperium és que qui hagi vist Hispania hi veurà una evolució dels personatges, i qui ni tan sols sàpiga què és, podrà començar de zero. Li apareixerà un personatge que és el Galba, amb la Claudia, amb el Marco, i l'hi explicaran tot.

I què passarà amb el Marco?

Probablement és el personatge que fa un canvi més radical. Només una dada: a Hispania sóc general romà, i començo Imperium sent gladiador! Estic enamorat del Marco: és un dolent dolentíssim, i curiosament a Imperium és potser el més bo.

T'agrada fer de romà?

Estic encantat! Per a mi és un regal. Si m'haguessin dit fa uns anys que a Espanya es faria una sèrie de romans, no m'ho hauria cregut. Però que a més et toqui a tu, que siguis un tipus sanguinari extrem, i que te'n vagis a Roma a gravar-ho... Em costa creure que m'estigui passant!

Com ha anat el rodatge a Roma?

Espectacular. Vam estar als estudis de Cinecittà fins fa molt poc. És una experiència increïble per a qualsevol actor, però encara que no ho siguis, haver estat als estudis on Fellini va fer totes les seves pel·lícules... Encara hi ha una cafeteria on ell anava a prendre cafè. T'hi acostes, t'hi prens un caputxino i penses: "Aquí va ser-hi aquell senyor, i ara hi sóc jo". És una sensació molt agradable, i els estudis són impressionants. S'hi va gravar Quo vadis , Ben Hur , Gladiator . Deunidó!

Les expectatives són bones?

Hispania va arrasar en el seu moment, i jo crec que acabarà molt amunt. I Imperium sorprendrà, no només pels exteriors, que són espectaculars, sinó pels platós que s'han construït, pel vestuari, la perruqueria, l'elenc... Crec que tenim un cavall guanyador.

Ja s'ha acabat el rodatge?

Gairebé, ens queda un mes.

I hi haurà més temporades?

Crec que la sèrie té recorregut. De fet, la primera temporada té només sis capítols amb la idea que s'acabi abans de l'estiu i tornar a arrencar al setembre. Si no, no construeixes uns platós d'aquesta magnitud ni muntes el sarau que hem muntat.

Veurem Imperium aviat, doncs?

Hi ha dues possibilitats: o s'emet just a continuació dels tres capítols d'Hispania , o es deixa passar l'estiu i al setembre comença una sèrie nova, un nou projecte independent, sense associar-lo amb Hispania . Això ja depèn d'Antena 3.

¿La ficció espanyola té un bon nivell?

No tenim res a envejar a les grans produccions nord-americanes. Només el pressupost. Crec que estem a un nivell molt potent.

stats