ENTREVISTA
Mèdia 05/11/2011

Jordi Évole: "Li vaig donar el meu currículum a Rajoy i també el d'Ana Pastor"

Rajoy "Practica el 'catenaccio', no juga a l'atac" Rubalcaba "Em va dir que havia de fer dues coses i a una no el podia acompanyar: era a pixar" President "Ha de semblar el cap de l'empresa, no l'encarregat"

Natalia Araguás
3 min
Jordi Évole finalitza l'actual temporada de Salvados al desembre.

Després de les seves incursions a Euskadi, Jordi Évole (Cornellà de Llobregat, 1974) entra en campanya. Demà Salvados entrevista Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba. El 13 de novembre, La Sexta emetrà l'especial Si yo fuera presidente..., una radiografia de com es trobarà Espanya el proper govern. Més enllà de l'humor, Évole es reivindica com a periodista. "La meva tendència al matí és agafar un diari abans de fer un acudit", ironitza.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com seran les entrevistes amb els presidenciables?

El programa tindrà més minuts per a Rubalcaba perquè va ser el primer a respondre al repte a través de Twitter i qui ens va dedicar més temps. L'entrevista és molt més dinàmica, vam gravar-lo a l'hotel, al cotxe oficial... La de Rajoy va ser la prèvia a un míting que tenia a La Corunya. Semblarà que com que som de La Sexta al socialista li dediquem més minuts, però no és el motiu. Em sembla el més honest.

Rajoy li concedia cinc minuts i vostè va esgarrapar-ne més de vint.

Sí, la cap de premsa em va dir entre cinc i deu minuts, jo vaig esgarrapar temps com vaig poder. No mirava gens el guió perquè pensava: "Si el trec, s'aixeca".

Per què tanta prevenció?

No és cap secret que Rajoy no necessita tant els mitjans perquè totes les enquestes el donen com a guanyador. Quan un polític se sent així practica el catenaccio, no juga a l'atac: es tanca en defensa i procura que no li facin gols. Tot i això, el cara a cara de dilluns marcarà la tendència de la campanya. Depèn de com vagi continuarà sent de baixa intensitat, com fins ara, o pujarà de to.

Destacaria alguna anècdota?

A Rajoy li vaig donar el meu currículum, perquè no sé què passarà amb La Sexta, i el d'Ana Pastor, de TVE, que està a la corda fluixa.

I com s'ho va prendre?

Rajoy tot s'ho pren bé.

Què destacaria de Rubalcaba?

Com a anècdota, que va arribar pixant-se i vam haver d'esperar que fes les seves necessitats. Ens va dir que havia de fer dues coses i a una no el podia acompanyar. L'altra era prendre's un cafè amb llet. I a tots dos els vam fer triar entre unes corbates per veure si se salten els assessors i se la posen al debat.

El dia 13 farà l'especial Si yo fuera presidente... Vostè què faria?

El president ha de donar un to d'autoritat. Que sembli que realment es governa des d'aquí i no des dels mercats. Hem de creure'ns que el president no és només l'encarregat de planta sinó el cap de l'empresa.

La Sexta l'ha presentat com el Michael Moore català. Com ho veu?

No és la meva pretensió, però cadascú que posi l'etiqueta que vulgui. No deixa de ser un compliment.

Ha dit també que Salvados es mesura per legislatures.

Sí, hem complert la primera. Esperem que els electors ens renovin la confiança. Continuarem fins al desembre. En principi teníem vuit programes i en farem setze, les contractacions a la tele van molt justes.

Com veu el panorama al País Basc?

El veig molt bé. M'agradaria que deixessin tranquils els bascos. Com més interferències hi hagi de fora, pitjor.

Alguns dels testimonis de Salvados en Euskadi li semblen ara especialment il·luminadors?

N'hi va haver molts. Ja fa un any vam fer un especial Euskadi i el president del PSE, Jesús Eguiguren, ens va dir que això d'ETA ja estava. Enguany Pello Urizar, de Bildu, ens va dir: "Tranquils, que arribarà aviat". I molta gent del carrer.

stats