TELEVISIÓ
Mèdia 03/07/2013

'Juego de tronos', ara a La Sexta

La cadena agafa el relleu d'Antena 3 i estrena avui la segona temporada

Albert Castellví Roca
2 min
Joffrey Baratheon ocupa el Tron de Ferro a l'inici de la segona temporada de Juego de tronos, però haurà de fer front a múltiples enemics que intentaran derrocar-lo.

BarcelonaJuego de tronos tornarà a veure's en obert a l'Estat a partir d'avui. La Sexta estrena aquesta nit (22.30) la segona temporada de la sèrie, i durant tot aquest mes preveu emetre'n dos episodis cada dimecres. El grup Atresmedia, doncs, ha decidit mantenir l'emissió de la sèrie durant l'època estival, com ja va fer l'any passat, però en canvi l'ha traslladat de canal: si la primera etapa es va veure a Antena 3, la segona passarà a la segona cadena del grup.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, La Sexta seguirà concentrant l'oferta de ficció nord-americana d'Atresmedia - Juego de tronos substituirà The following , que es va acomiadar la setmana passada- malgrat el risc de pèrdua d'audiència que això pugui comportar. L'estiu passat, la primera temporada de la ficció basada en les novel·les de J.R.R. Martin va tenir una mitjana d'1.765.000 espectadors i un 13,5% de quota de pantalla a Espanya, unes dades que van superar la mitjana de la cadena durant aquells mesos però que serà difícil que es repeteixin a La Sexta, que sol situar-se a l'entorn del 6% de share .

Aquesta nova temporada de la sèrie, estrenada als Estats Units l'abril de l'any passat -i que Canal+ va emetre també llavors-, va tenir, en la seva emissió original a través de la cadena HBO, un seguiment notablement superior a la primera: de 2,5 milions d'espectadors de mitjana va passar a 3,8. A més, va recollir sis premis Emmy -la primera etapa n'havia aconseguit dos- i va convertir-se en el format més reconegut en aquella edició dels guardons.

Malgrat tot, la producció encara no ha tocat sostre, i la tercera temporada, que es va acabar als Estats Units fa un mes, ja ha millorat els registres de l'anterior, amb gairebé cinc milions d'espectadors de mitjana. Fins i tot abans de conèixer aquestes dades, però, l'HBO ja va encarregar el rodatge de la quarta temporada, que previsiblement s'estrenarà la primavera vinent.

Torna la lluita pel Tron de Ferro

La segona temporada de Juego de tronos arrenca amb Joffrey Baratheon convertit en rei sota la tutela de la seva mare, Cersei, i amb el seu oncle, Tyron Lannister, com a conseller, tot i que la seva veritable missió és intentar frenar la crueltat del rei. El regnat de Joffrey, però, no serà gens còmode, ja que arreu dels Set Regnes té nombrosos rivals que també aspiren a pujar al Tron de Ferro. A més, al Nord, Robb Stark -el fill de Ned, a qui Joffrey va fer executar- s'ha revoltat i pretén independitzar-se, mentre manté empresonat el germà de Cersei.

Per donar forma a les trames d'aquesta nova etapa, a l'amplíssim repartiment de la primera temporada -en què destaca Peter Dinklage, guanyador d'un Globus d'Or pel seu paper de Tyron- s'hi sumen sis nous actors, entre els quals hi ha Stephen Dillane o Natalie Dormer.

stats