TELEVISIÓ
Mèdia 04/04/2012

Júlia Otero torna a TVE per fer-hi entrevistes 'a la carta'

Televisió Espanyola estrena al maig Entrevista a la carta, presentat per Júlia Otero. Un personatge conegut contestarà a les preguntes dels entrevistadors, que també seran personatges populars.

Selena Soro
2 min
Júlia Otero torna a TVE després de presentar Las cerezas fa set anys. Compaginarà el nou espai amb el seu programa a Onda Cero.

BARCELONA.Televisió Espanyola estrenarà al maig un nou programa d'entrevistes presentat per Júlia Otero. Amb el nom d' Entrevista a la carta, cada setmana un personatge famós respondrà a les preguntes d'un grup de gent també coneguda. El convidat -del món de la cultura, l'esport, la política o l'espectacle- anirà triant el seu entrevistador sense saber què li preguntarà ni amb quin to ho farà. Els rostres dels entrevistadors apareixeran desplegats en una gran pantalla semicircular que envoltarà la presentadora i el convidat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Participació del públic

Entrevista a la carta també tindrà la participació de l'audiència. A través de la webcam o el telèfon mòbil, el públic podrà gravar la seva pròpia pregunta i enviar-la al programa. De totes les rebudes se n'escollirà una perquè hi contesti el convidat. D'altra banda, es crearà una aplicació per a smartphone perquè l'audiència pugui formular la seva pregunta i accedir als continguts del programa.

Segons RTVE, Entrevista a la carta -coproduïda per TVE i Telefónica en col·laboració amb La Cometa TV- "neix amb la voluntat de renovar el gènere d'entrevistes mitjançant una mecànica nova que obri l'entrevista a la resta de ciutadans i es converteixi en una entrevista global".

El nou programa suposa la tornada d'aquest gènere a la graella de la televisió pública, un any i mig després del fugaç programa Humanos y divinos que va presentar Boris Izaguirre.

El retorn de Júlia Otero

Júlia Otero -que actualment presenta Julia en la Onda a Onda Cero, on també continuarà- torna a Televisió Espanyola després de set anys. El 2005 va dirigir i presentar el programa d'entrevistes, humor i debat Las cerezas . Deu anys abans, TVE ja l'havia fitxat per a un altre programa d'entrevistes: Un paseo por el tiempo . Es tractava de la versió espanyola d' Un tomb per la vida , que s'emetia a TV3 i on la mateixa Júlia Otero va ser entrevistada pel periodista Joaquim Maria Puyal.

La primera vegada que la presentadora va posar un peu a TVE, però, va ser fa vint-i-quatre anys, amb el magazín concurs 3x4 . Després de l'èxit d'aquest espai, TVE va encarregar-li la direcció del programa d'entrevistes La Lluna , que va començar a emetre's al circuit català i després va passar a l'estatal. Pel programa estatal, La Luna , Júlia Otero va rebre un premi Ondas en la categoria d'espai de televisió.

Des que el 2005 va acabar amb Las cerezas -no va tenir prou audiència per renovar temporada-, Júlia Otero s'ha dedicat completament a la ràdio, tot i que entre el 2005 i el 2007 també va presentar No em ratllis! a TV3 , un programa d'entrevistes amb nens.

stats