PREMSA
Mèdia 24/02/2012

L'ARA es presenta a València davant de 250 persones

Unes 250 persones van participar ahir en la presentació de l'ARA al País Valencià, on arribarà a partir de diumenge. L'acte va reunir una nodrida representació de la societat civil i la política valenciana.

Ara
3 min
L'ARA es presenta a València davant de 250 persones

VALÈNCIA.L'ARA es va presentar ahir a la tarda als seus nous lectors en un acte al Teatre Micalet de València davant d'un fòrum de 250 persones. El director del diari, Carles Capdevila, va subratllar en el decurs de l'acte que a partir de diumenge (26 de febrer), quan l'ARA començarà a distribuir-se al País Valencià, els seus ciutadans podran gaudir "d'un nou mitjà de comunicació que ajudarà a construir un nosaltres més fort".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la presentació hi van assistir nombroses personalitats, com l'expresident de la Generalitat valenciana Joan Lerma (PSPV-PSOE), l'editor Eliseu Climent -també president d'Acció Cultural del País Valencià- i el líder del grup musical Obrint Pas, Xavi Sarrià. Els assistents a l'acte van assistir a una conversa inèdita entre un dels fundadors del diari, Albert Om, i l'escriptor Ferran Torrent, autor de novel·les com Ombres en la nit i Bulevard dels francesos . Torrent va anunciar que aviat reprendrà les seves col·laboracions a l'ARA.

Focus informatiu

Durant la conversa amb Albert Om, l'escriptor va reclamar als responsables del diari que posin molta atenció al que passa al País Valencià. Segons va destacar Torrent, "ara mateix és el principal focus informatiu de l'estat espanyol". En aquest sentit, Capdevila va anunciar que precisament aquest diumenge el diari publicarà un dossier sobre les relacions entre Catalunya i el País Valencià i analitzarà el fenomen de les protestes estudiantils de la primavera valenciana .

Capdevila va aclarir als lectors que a partir de diumenge no trobaran unes pàgines especials per a la informació valenciana, ja que el diari "no reserva quotes per territoris", sinó que tracta la informació d'una manera "transversal". Però va explicar que un dels incentius de l'ARA són els dossiers i els especials que el diari prepara "per donar resposta a les preguntes que es fa la gent del carrer". També va recordar que, juntament amb el diari, arribaran al País Valencià tots els suplements que publica l'ARA a excepció del Time Out .

Torrent també va reclamar a l'ARA que tracti "d'igual a igual" valencians i catalans. "Aquí baix ja estem farts dels aires de superioritat que gasten alguns habitants del Principat quan parlen de les coses que passen al sud de la Sénia", va esgrimir l'escriptor.

Carles Capdevila va explicar que ha estat precisament la "persistència" de molts valencians que reclamaven l'arribada de l'ARA el que els va convèncer de fer el pas. "Ens diuen que és una aposta molt arriscada però estem segurs que d'aquí un any tornarem al País Valencià a celebrar l'aniversari de la presentació del diari", va exposar. També va insistir que el diari oferirà als lectors valencians una visió "rigorosa i analítica" de les grans qüestions que afecten tothom. Com a exemples, Capdevila va citar els efectes de la crisi, les reformes que impulsen els governs i les possibles sortides per superar aquests moments difícils.

Nombroses personalitats

Per donar la benvinguda a l'ARA, el Teatre Micalet es va omplir ahir de valencians que van voler donar suport al projecte. Entre ells hi havia una nodrida representació del món polític: el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví; el portaveu al Parlament valencià d'Esquerra Unida del País Valencià, Ignacio Blanco; els portaveus de Compromís, Enric Morera i Mònica Oltra; el diputat socialista Josep Moreno, i el president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, entre d'altres.

També van voler saludar l'arribada de l'ARA representants de la societat civil com Vicent Maurí, del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament; Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, i Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera. Tampoc no van faltar a l'acte periodistes del País Valencià com J.J. Pérez Benlloch, Ignasi Muñoz i José Soler.

stats