TECNOLOGIA
Mèdia 05/10/2011

L'iPhone 4S obeirà ordres de veu però el 5 es fa esperar

La primera presentació d'Apple amb Tim Cook al capdavant de la companyia ha decebut perquè no ha donat cap pista de l'iPhone 5. Siri, l'assistent de veu del nou iPhone 4S, ha eclipsat l' smartphone .

Natalia Araguás
2 min
L'iPhone 4S obeirà ordres  de veu però el 5 es fa esperar

Barcelona.Set vegades més ràpid que el model original i amb un xip A5 amb doble nucli, el mateix que l'iPad 2. Aquestes són les principals novetats de l'iPhone 4S, l'última versió del popular smartphone d'Apple, presentada ahir en un esdeveniment a la seu corporativa de la companyia a Cupertino (Califòrnia), replicat a Londres, sense retransmissió en directe a través d'internet. L'acte, Let's talk about iPhone , havia suscitat màxima expectació arreu del món, ja que era el primer sense Steve Jobs al capdavant de la companyia. La posada de llarg del nou CEO, Tim Cook, ha deixat un gust agredolç perquè ha consistit a anunciar una versió millorada de l'iPhone 4 -com va haver-hi al seu moment l'iPhone 3GS-, però ha acabat sense notícies de l'esperat iPhone 5, com en principi s'havia especulat. En acabar la roda de premsa, els internautes expressaven, via blogs i Twitter, el seu desgrat per la inexistència en aquesta ocasió d'un one more thing, una sorpresa d'última hora que estigués a l'altura de les expectatives.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De disseny similar al seu predecessor, l'iPhone 4S presenta més novetats per dins que per fora. La més cridanera és Siri, un sistema de control de veu que en principi estarà disponible en pocs idiomes (anglès, francès i alemany). Serà capaç de respondre preguntes senzilles, com l'hora, la temperatura exterior i donar l'adreça de llocs determinats.

A més, el nou smartphone té dues antenes per millorar la recepció del senyal, la qualitat del so i la velocitat de descàrrega de dades. També incorpora la càmera millorada de 8 megapíxels, que permetrà als usuaris fer fotos de més qualitat i vídeos d'alta definició a 1.080 píxels. La bateria del nou aparell habilitarà fins a sis hores de navegació, vuit de funcionament en trucades, deu de vídeo i quaranta de música. També podrà connectar-se a les xarxes GSM i CDMA.

L'última versió de l'iPhone d'Apple -un producte d'enorme èxit des de la seva aparició el 2007, que representa el 40% dels ingressos de la companyia- podrà reservar-se des del 7 d'octubre i es vendrà als Estats Units el dia 14. El seu preu és de 199 dòlars el model de 16 GB, 299 dòlars el model de 16 GB i 399 dòlars el de 64 GB.

stats