29/08/2012

Mas es manifesta a favor del rescat

2 min

Hola, sóc Artur Mas i comparec en aquesta humil columna per anunciar-li que al final no, no aniré a la manifestació. El que passa que això no vol dir que no em manifesti. Ho faré, sí, però per dins. Per dins meu, vull dir. Ei, però només una miqueta, que cal contenció. Però ara tampoc ho comenti gaire perquè no hem de donar-hi més importància de la que té. De fet, serà una miqueta tan miqueta que no serà ni una miqueta. Però que quedi clar que serà. És a dir, no sortiré al carrer, però jo amb mi mateix, al meu propi interior de mi, serà com si hi fos. Al carrer, vull dir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El problema és que aquesta manifestació a l'interior de mi em planteja dubtes. Per exemple, jo hi vaig (o potser seria més correcte dir "Em vinc"?). Molt bé, però en qualitat de què? Com a ciutadà? Com a president? Com a jo mateix? Com a què? I una altra cosa important: crido o no crido? Més ben dit, crido cap a fora o cap a dins? Si resulta que m'estic manifestant interiorment, potser té més lògica cridar dins meu, no? I porto pancarta o no? Alguna bandera, o no cal? Total, només la veuré jo... I si escric un manifest voldrà dir que estic a favor o en contra d'alguna cosa, però quan tingui decidida aquesta cosa, per què hi estic a favor, si és que hi estic a favor? I per què no hi estic en contra? O a l'inrevés. I, manifestant-me tota l'estona amb mi mateix, ¿cal que em quedi fins al final, quan em llegeixi el manifest unitari a favor o en contra de no-se-què? Esclar, d'una banda el manifest ja me'l sé perquè l'hauré fet jo amb mi, però per això mateix, si ja me'l sé, quin sentit té quedar-me a escoltar-me'l? I és cert, d'altra banda, que seria de molt mala educació no quedar-me a escoltar-me, perquè no hi ha res més trist que llegir-te a tu mateix un manifest unitari amb tu mateix però fer-ho davant de ningú.

I ara ve el pitjor. I si poc abans de l'inici de la manifestació em trobo un sector crític? I si aquest sector resulta ser tan crític que pateixo una escissió? I si l'escissió és tan forta que el meu sector crític de mi mateix em rebenta la manifestació? El servei d'ordre, que sóc jo mateix, podré contenir-me? Recoi, que difícil que és ser manifestant!!!

stats