LA GRAN APOSTA DE TELECINCO
Mèdia 12/04/2011

'Piratas' entusiasma el públic però no convenç la crítica

Aquest cap de setmana s'ha fet la preestrena de la sèrie Piratas a la Mostra de València, amb reaccions molt diverses. Les cròniques diuen que ha entusiasmat el públic, però els crítics han estat implacables.

Auri Garcia Morera
2 min
Óscar Jaenada, Pilar Rubio, Octavi Pujades i Xenia Tostado són els protagonistes de Piratas , la gran aposta de Telecinco.

BARCELONA.La sèrie Piratas és la gran aposta de la temporada de Telecinco, amb Pilar Rubio com a protagonista i amb un pressupost de més de mig milió d'euros per episodi. La cadena ja fa temps que la promociona, i aquest cap de setmana ha anat un pas més enllà amb la preestrena del primer capítol a la Mostra de València. Un acte amb catifa vermella, connexió en directe a Sálvame deluxe i molt de rebombori a les xarxes socials, que va generar moltíssima expectació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les reaccions posteriors, però, han estat diverses. Les cròniques expliquen que Piratas i Pilar Rubio han "conquerit València" i "entusiasmat el públic", cosa que coincideixen a ressaltar des del departament de comunicació de Telecinco, que diu que els assistents es van quedar amb ganes de veure'n un altre episodi. Però els periodistes i crítics que van assistir a la projecció de premsa no en van sortir igual de satisfets, i els articles que n'han publicat són més aviat negatius.

Alberto Rey, del diari El Mundo , que és contrari al supòsit que el públic sempre agraeix una gracieta, ha escrit que "n'hi ha massa a la sèrie Piratas ". Rey creu que "el seu vaixell mola més que el de la cadena rival" i que "la faceta dramàtica de Piratas , de vegades, arriba a funcionar", però afegeix que "els interludis còmics són grotescos i absurds", i qualifica Piratas de "semidrama amb moments de poca-soltada o poca-soltada amb moments de semidrama". El crític d' El Mundo creu que la sèrie dóna massa importància al vessant còmic, i que "això el que fa és desvaloritzar-la".

La web especialitzada FórmulaTV assegura que "la ficció peca per la capacitat d'allargar escenes sense explicació" i critica que "quan ja s'ha emès una hora de capítol encara no ha passat res". FórmulaTV és implacable amb Óscar Jaenada i Pilar Rubio. "No se sap on és l'humor, potser cadascú el troba en situacions diferents, però en Óscar Jaenada no", diu del personatge que és el que pretén ser divertit. "En Pilar Rubio, potser sí, i això que no és el seu objectiu", afegeix l'article.

Tot i això, la presència de Rubio és un dels grans atractius de la sèrie, i Telecinco i ella mateixa ho saben i ja han començat a explotar-ho. Per Twitter, mar i aire.

stats