TELEVISIÓ
Mèdia 06/07/2012

'Polseres vermelles' aterra dilluns al 'prime time' d'Antena 3

Després de l'èxit aconseguit a TV3 i del ressò obtingut a nivell mundial, la sèrie d'Albert Espinosa Polseres vermelles debuta dilluns a la nit a Antena 3. La cadena oferirà l'opció de sentir-la en versió original.

Albert Castellví Roca
2 min
Els actors de Polseres vermelles començaran a rodar-ne nous capítols dilluns, coincidint amb l'estrena de la sèrie a Antena 3.

BARCELONA.Polseres vermelles farà dilluns dos passos més en l'extens camí que li queda tant dins com fora de Catalunya. D'una banda, es donarà el tret de sortida al rodatge de la llargament esperada segona temporada i, de l'altra, debutarà al prime time d'Antena 3. No serà la primera vegada que aquesta sèrie, creada i escrita per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, arriba als espectadors d'arreu de l'Estat -a l'hivern ja la va emetre el canal de pagament TNT-, però sí que serà el primer cop que s'ofereix en obert i en una cadena generalista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, quan Antena 3 va anunciar la compra dels drets d'emissió de la producció de TV3, la tardor de l'any passat, va explicar que la seva intenció era incloure-la a la graella d'algun dels seus canals secundaris. En declaracions a l'ARA, el director d'aquests canals, Bernd Reichard, ho justificava pel fet que la sèrie ja s'havia vist "en una part molt rellevant del territori" estatal i, a més, recordava que cadenes com Neox i Nitro tenen un perfil de públic molt similar al de l'audiència de Polseres vermelles , format especialment per espectadors joves. A TV3 la sèrie va tenir una audiència mitjana de 514.000 espectadors i una quota de pantalla del 16,1%, però va superar el 23% entre el públic d'entre 4 i 24 anys. A última hora, però, la cadena s'hi ha repensat, i qui vulgui veure el primer episodi de la sèrie aquest dilluns (22.30 h) haurà de sintonitzar Antena 3.

Com ja va fer TNT, la cadena de Planeta oferirà la possibilitat de seguir la sèrie -que s'emetrà amb el títol de Pulseras rojas - en català, a través del sistema dual. La versió castellana, però, no serà la mateixa que va emetre el canal de pagament: en aquella ocasió, el doblatge l'havien fet els mateixos actors, però Antena 3 ha optat per tornar a realitzar el procés, en aquest cas amb dobladors professionals.

Recorregut internacional

Antena 3 no ha revelat els motius que l'han portat a traslladar la sèrie al canal principal, però és evident que la rellevància a nivell internacional que ha adquirit la producció al llarg dels últims mesos hi ha jugat un paper important. En aquest sentit, destaca el projecte que estan tirant endavant la productora de Steven Spielberg, Dreamworks, juntament amb Marta Kauffman, una de les creadores de la sèrie Friends , per rodar The red band society , una nova versió de la sèrie que s'ha d'emetre a la cadena nord-americana ABC. La producció original de TV3, però, ja s'està emetent als Estats Units a través del canal hispà Vme, que des de principis de maig l'ofereix els dilluns en prime time . A més, Polseres vermelles ha estat adquirida per la mexicana TV Azteca i està previst que també s'estreni en països com França, Finlàndia, Holanda i el Canadà.

A això cal sumar-hi guardons com el de millor guió al Festival Internacional de Seül i la menció especial al Prix Europa de Berlín, a més del Premi Nacional de Comunicació, tots del 2011.

stats