MITJANS PÚBLICS
Mèdia 13/12/2011

Retallada mínima a Barcelona Televisió per al 2012

BTV tindrà un 2012 relativament tranquil si l'Ajuntament valida els pressupostos aprovats pel consell d'administració. La retallada prevista en l'aportació municipal és només del 3%.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Retallada mínima a Barcelona Televisió per al 2012

BARCELONA.La crisi ha comportat retallades severes en la majoria de mitjans públics catalans, però la tisora passarà amb suavitat per Barcelona Televisió: l'Ajuntament preveu rebaixar-hi la seva aportació només un 3%. La xifra contrasta amb el cisell aplicat a TV3 i a Catalunya Ràdio (un 13,3%), a la COM (15%), a la Televisió del Maresme (30%) i a l'Hospitalet (on s'han tancat els mitjans locals). Amb tot, el pressupost minvarà un 4,75%, ja que s'ha previst una caiguda de la publicitat i de la venda de programes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta rebaixa, sobre uns comptes aproximats de 17 milions d'euros, es traslladarà íntegrament als programes contractats per productores i no afectarà el personal en plantilla.

Una de les primeres baixes conseqüència de les noves condicions és el programa de debat que presenta Jordi Llompart, que no seguirà al 2012. També es preveu alterar el programa Música moderna, que deixarà de tenir continguts propis i emetrà només un concert. El cultural Qwerty, un dels vaixells insígnia de la casa, sí que continuarà, tot i que va estar en discussió fins a l'últim moment. Desapareixen també dues sessions cinematogràfiques: la Nit de por dels dissabtes i el Forat del pany dels divendres a la matinada.

Àngel Casas, director del canal públic, recorda que des del 2008 el pressupost de la cadena ha caigut un 20%: "No som aliens al clima de retallades i hem aplicat ajustos en tots els departaments". Segons Casas, el 2012 serà l'any "de seure amb els partits per decidir quin futur a mitjà termini es vol per a la televisió".

Tot i que el pressupost ha rebut la benedicció del consell d'administració de la televisió, on estan representats els diferents partits polítics, encara falta l'aprovació pel ple municipal del dia 23. De tota manera, el regidor popular Alberto Fernández Díaz ha assegurat que el seu partit aposta pel sí: "Els ingressos que necessita BTV per continuar la seva activitat de cara al 2012 estan garantits amb els vots del PP. I el 2013 ja veurem. L'espai de comunicació local dels ajuntaments necessita redimensionar-se o morirà".

stats