EL DEBAT SOBRE ELS CONTINGUTS
Mèdia 23/02/2012

TVE descarta tornar a emetre toros en horari infantil

El PP haurà d'esperar una nova situació jurídica si vol que prosperi la seva proposta de tornar a emetre corrides a TVE. Un informe dels serveis jurídics recorda que el mandat marc actual ho impedeix.

àlex Gutiérrez M.
2 min

BARCELONA.Els toros no tornaran a TVE, com a mínim en horari de protecció infantil. Així ho va refermar ahir el consell d'administració de TVE, després de sentir l'informe elaborat pels serveis jurídics, segons el qual les corrides s'inclouen en els supòsits previstos pel mandat marc i la llei de l'audiovisual relatius a la protecció del menor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El conseller proposat per ERC, Francesc Bellmunt, ha confirmat a aquest diari que presentarà la setmana que ve una moció perquè la cadena tampoc pugui emetre'ls fora d'aquest horari. "No és una proposta contra la tauromàquia, sinó que s'empara en la repulsa al maltractament animal". La franja de protecció infantil comprèn des de les 6 del matí fins a les 10 de la nit, la qual cosa impossibilita retransmetre en directe les corrides que se celebren a Espanya.

La llei de l'audiovisual espanyola determina que en horari protegit no es poden programar "continguts que puguin perjudicar el desenvolupament psíquic o moral dels menors".

El PP hi posa la banya

El PP va enarborar la bandera del retorn dels braus a TVE el desembre del 2010, quan va presentar una proposició no de llei perquè la pública emetés almenys 10 curses per temporada. La proposta la van tombar a la comissió de control parlamentària amb els vots contraris de PSOE i CiU. En aquell moment els populars es rebel·laven contra la noció que els toros eren cars. Segons els seus càlculs, una corrida costava 120.000 euros en drets d'emissió, molt per sota, per exemple, dels 400.000 euros de pressupost per a un capítol de La hora de José Mota .

Amb el canvi de govern, el PP ha redoblat els esforços. La setmana passada aconseguia que el consell d'administració de TVE eliminés la prohibició expressa d'emetre les curses que figurava al manual d'estil de la cadena. Es tractava d'un text impulsat a finals del 2010 per l'aleshores president de l'ens, Alberto Oliart, en què s'establia que la cadena "no emetrà curses de braus pel seu horari, generalment coincident amb l'horari protegit o d'especial protecció per a la infància". Per curar-se en salut, el reglament també reconeixia la rellevància social i cultural de la fiesta , de manera que la corporació "ha de reflectir-ne l'actualitat a la programació destinant-hi programes específics a TVE i RNE".

Els preceptes es van eliminar amb els vots a favor dels quatre consellers del PP, la consellera d'IU i el d'UGT, el vot en contra del conseller d'ERC i les abstencions dels dos consellers del PSOE i del de CiU.

stats