En breu
Mèdia 02/06/2012

Tres actors catalans lluitaran pel premi de l'Acadèmia de Televisió

1 min
Tres actors catalans lluitaran pel premi de l'Acadèmia de Televisió

David Janer, per Águila Roja ; Lluís Homar, per Hispania , i Quim Gutiérrez, per El precio de la libertad , són els tres finalistes en la categoria de millor actor en la catorzena edició dels premis de l'Acadèmia de Televisió, que aquest any s'han rebatejat com a premis Iris. En la categoria de millor actriu les finalistes són Alicia Borrachero ( Crematorio ), Concha Velasco ( Gran hotel ) i Myriam Gallego ( Águila Roja ).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ahir es van fer públics els noms dels tres finalistes en cadascuna de les 20 categories, mentre que els guanyadors es coneixeran en una gala que tindrà lloc el dia 4 de juliol. De moment, Televisió Espanyola, amb 21 candidatures, és la cadena que parteix amb més opcions per convertir-se en la triomfadora d'aquesta edició. Hi contribueixen, sobretot, la sèrie Águila Roja -finalista en set categories, entre les quals la de millor ficció, en la qual competeix amb Aída (Telecinco) i Gran hotel (Antena 3)- i Cuéntame cómo pasó -que opta a quatre premis-. Antena 3, amb setze candidatures, és la segona cadena més ben situada.

Pel que fa a la categoria de millor presentador d'informatius, competeixen Ana Pastor, Lourdes Maldonado i Mamen Mendizábal, mentre que Christian Gálvez, El Gran Wyoming i Susanna Griso opten al guardó al millor conductor de programes.

stats