CANVIS DE PROGRAMACIÓ
Mèdia 11/04/2012

'Veterinaris' i 'Tornarem' aterren a les nits de TV3

TV3 prepara l'estrena de la minisèrie Tornarem, la comèdia Gran nord i nous episodis de Veterinaris, entre d'altres. Ompliran els buits deixats per Banda ampla, Mestres, KMM i No me les puc treure del cap.

Albert Castellví Roca
3 min
MINISÈRIE BÈL·LICA
 TV3 estrenarà dilluns que ve Tornarem, que narra la història dels republicans catalans exiliats a França que van lluitar contra els nazis. Després dels dos capítols d'aquesta producció arribarà el torn de la sèrie d'humor Gran nord.

BARCELONA.La recentment superada Setmana Santa ha marcat un punt d'inflexió en la programació de TV3. Diversos espais de prime time s'han acomiadat durant aquests últims dies o estan a punt de fer-ho -definitivament o a l'espera de noves temporades-, i per tant en les pròximes setmanes debutaran sis nous espais a la graella de TV3. Repassem, dia per dia, com quedaran a partir d'ara les nits del canal públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dilluns: Una minisèrie històrica abans de l'arribada de 'Gran nord'

El comiat de Kubala, Moreno i Manchón ha deixat lliure la segona part del primer prime time de la setmana, que continuarà dedicat a la ficció. Les dues pròximes setmanes, TV3 hi col·locarà la minisèrie Tornarem (22.30), que explica la història d'un grup de republicans catalans que, acabada la Guerra Civil, van exiliar-se a França i van unir-se a l'exèrcit del país veí per combatre contra el nazisme amb l'esperança que, vençut Hitler, les potències occidentals treballarien per fer caure Franco. Roger Coma, Oriol Tarrasón i Bea Segura protagonitzen aquesta coproducció de TV3, TVE i Brutal Media, que recupera aquests fets èpics i hi barreja una complexa història d'amor.

Curiosament, Roger Coma continuarà present a la pantalla les nits de dilluns un cop emesos els dos capítols de Tornarem . El relleu de la minisèrie l'agafarà, el 7 de maig, Gran nord , una comèdia protagonitzada per mossos d'esquadra en què Coma i Aina Clotet encapçalen el repartiment. Tots dos seran agents de la policia catalana destinats a un petit poble dels Pirineus, Nord, els habitants del qual es consideren al marge de l'autoritat dels Mossos.

Pel que fa a KMM , va tancar dilluns la primera temporada amb una mitjana de 484.000 espectadors i un 15,6% de share , i ara espera la decisió de la cadena sobre la seva possible renovació.

Dimarts: 'Terreny personal' pren el relleu de 'Mestres'

La primera temporada de Mestres es tancarà definitivament dimarts de la setmana que ve, amb l'emissió d'un episodi especial de resum de les deu entregues anteriors. L'espai que deixarà buit aquest programa l'ocuparà una altra producció sorgida del departament de nous formats. Es tracta de Terreny personal , una sèrie documental sobre la relació entre la gent i el territori que analitza fins a quin punt el clima o el paisatge influeixen en el caràcter d'una persona. El nou espai, però, haurà de lluitar amb el futbol, ja que el dia 24 -el primer dimarts sense Mestres - TV3 podria dedicar l'atenció al Barça, que aquell dia pot accedir a la final de la Champions.

Dimecres: La Lliga de Campions manté el protagonisme durant tot el mes

Fins a finals d'abril, el futbol no donarà treva entre setmana, i TV3 li continuarà dedicant el prime time de dimecres. Avui és el torn del derbi madrileny de la Lliga, i les dues setmanes vinents el protagonisme serà per a la Champions. Ja al maig, amb la temporada futbolística pràcticament acabada i amb menys concentració de partits, el tercer dia de la setmana quedarà alliberat, i previsiblement l'espai de documentals Sense ficció podrà avançar el seu horari fins a les 22.00.

Dijous: Demà arriba 'La bèstia' i 'Veterinaris' prepara el retorn

Dijous és el dia que patirà més modificacions, ja que dels tres espais que s'emetien fins ara a la nit només es mantindrà Polònia . La setmana passada, el debat ciutadà Banda ampla va posar punt final a tres temporades en antena, i demà mateix ja serà substituït per La bèstia (23.10). Aquesta sèrie, que va ser l'últim treball de Patrick Swayze -va morir de càncer tot just uns mesos després d'acabar el rodatge-, es fixa en la relació entre un agent veterà de l'FBI i un jove membre del cos a qui instrueix mitjançant un mètode molt personal, que sovint inclou exercicis durs i perillosos.

A més, demà s'emet l'últim No me les puc treure del cap de la temporada. A partir de la setmana que ve la seva franja l'ocuparà Veterinaris (21.50), amb noves històries sobre la relació entre persones i animals.

Divendres: Sense canvis en l'entrada del cap de setmana

La graella de prime time del divendres es manté intacta, amb el Zona zàping primer i La pel·lícula de la setmana a continuació.

Dissabte: Segueix el contacte amb la natura: dels boscos a l'hort

La Lliga de futbol continuarà ocupant el prime time de dissabte, però sí que hi haurà canvis una mica més d'hora, abans del Telenotícies vespre . Tancada, just abans de Setmana Santa, la temporada de Boscos , TV3 estrena aquest dissabte Benvinguts a l'hort (20.25), un espai que vol donar a conèixer els productes més tradicionals de l'horticultura catalana.

Diumenge: 'Chuck' substitueix 'L'aprenent' als vespres

Les nits de diumenge, amb el 30 minuts i Sota terra , tampoc patiran variacions. On sí que n'hi ha hagut, des de fa ja algunes setmanes, és al vespre, en què L'aprenent , que presentava Llucià Ferrer, ha deixat pas a la sèrie Chuck (20.15).

stats