EFEMÈRIDE TELEVISIVA
Mèdia 09/02/2012

Xavi Coral i Espartac Peran celebren 500 'Divendres'

El programa Divendres, que presenten cada tarda Xavi Coral i Espartac Peran, celebra demà les 500 edicions en el seu millor moment d'audiència. Carles Francino, el primer convidat, tornarà al plató.

Albert Castellví Roca
3 min

BARCELONA.El programa Divendres arriba demà a l'edició número 500, i ho fa en un estat de salut excel·lent. Després de dos anys i mig en antena a les tardes de TV3, el magazín que presenten Xavi Coral i Espartac Peran està obtenint aquesta temporada els millors registres des que es va estrenar, el 18 de setembre del 2009. És més, dijous de la setmana passada va aconseguir el seu rècord absolut d'audiència, amb 310.000 espectadors i un share del 15,3%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director del programa, Xavier Cassadó, completa les dades: "La mitjana del 2012 és de 230.000 espectadors, i molts dies som capaços de liderar la franja. És una aspiració que teníem i que cada cop veiem més a prop", afirma. "Veure que el programa va bé, que millora cada dia, que cada vegada hi ha més gent que ens tria, que guanyem la competència i que ho fem amb un producte que té contingut i en què expliquem coses ens genera molta alegria i satisfacció", explica Coral.

Un inici complicat

Però arribar aquí no ha estat fàcil. Divendres va agafar el relleu d' El club , que després de cinc anys a les tardes de TV3 tenia una audiència molt fidel. "Els espectadors s'havien d'acostumar a la novetat. La seva primera reacció sempre és mirar-s'ho amb certa distància", diu Coral, que recorda que "al cap d'una setmana de començar" ja hi havia qui demanava que es cancel·lés el programa pel baix rendiment. "S'ha de tenir paciència perquè la gent et conegui", afegeix, especialment en un cas com el seu: "Jo venia de 12 anys fent el Telenotícies , i ara em veien ballant amb el Bisbal! Calia veure si a la gent li agradava aquest nou Xavi que anaven descobrint".

El programa, a més, tenia la competència de Sálvame , estrenat uns mesos abans i que arrossegava gran part de l'audiència de la tarda. Cassadó explica que han lluitat "des dels continguts". El to "explosiu" del programa de Telecinco també és útil en alguns casos per a Divendres , en seccions com la tertúlia de La Riera , però ho compensen utilitzant-lo per parlar de temes "molt diferents", diu el director. Com a exemple cita la taula sobre Antoni Tàpies i el seu llegat artístic amb què van obrir el programa de dimarts. "És un contingut amb un risc evident, però ho vam tractar de manera molt planera i vam liderar la tarda. Quan això passa et sents especialment cofoi", assegura.

L'altre element que al principi va suposar una "dificultat considerable", segons Cassadó, va ser el fet de tenir mig equip treballant al plató i l'altra meitat en algun punt de Catalunya. Espartac Peran, la cara visible d'aquesta segona meitat, reconeix que aquest model va "costar d'arrencar", ja que era molt "innovador", però que va servir per fer un "porta per porta" i donar a conèixer el programa arreu. Segons el director, ara es produeix l'efecte contrari: "En alguna població ens han dit que la setmana després d'haver-hi anant han rebut més visites".

"La feina de la meva vida"

Per a Peran, passar-se quatre dies fora de casa cada setmana no és un problema, sinó més aviat "un luxe". "És la feina de la meva vida: si jo de petit volia treballar a TV3 era per això", confessa.

Com cada divendres, però, demà serà al plató, on hi haurà com a convidat el periodista Carles Francino, que ja va visitar el programa el primer dia. "Ens va animar molt i ens va dir que aniria molt bé. Volem que torni per dir-li que ho hem aconseguit", diu Coral.

stats