LA TRIA 'TECH'
Mèdia 26/08/2012

15 aplicacions mòbils sorprenents

Una selecció d'aplicacions mòbils que sembla increïble que algú s'hagi dedicat a crear. Algunes val la pena provar-les per riure una estona... abans d'esborrar-les del telèfon

i
Albert Cuesta
5 min
3 Degrees of Wikipedia

BarcelonaAl catàleg d'aplicacions per als dispositius mòbils d'Apple hi ha més de 650.000 títols, i el de Google per als Android ja n'ofereix una quantitat semblant. A la llista hi ha eines imprescindibles per a la vida diària, però també programes absurds i sorprenents com aquests.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Molts són aplicacions per a iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), però en la majoria dels casos trobareu equivalents per a altres sistemes operatius, sobretot per a Android.

3 Degrees of Wikipedia. Quina relació hi ha entre Tupac i Jennifer Lopez? I entre René Descartes i els gràfics per ordinador? Aquesta aplicació presenta dos articles de la Wikipedia −només en anglès, malauradament− i convida a passar de l'un a l'altre fent servir la menor quantitat d'enllaços possible dins l'enciclopèdia digital. Un gran exemple que la cultura pot ser entretinguda.

Blower. Aquesta aplicació no només simula el funcionament i el soroll d'un ventilador industrial, també genera prou aire mitjançant l'altaveu del telèfon o la tauleta per arribar a apagar una espelma. Cal posar el volum al màxim i el resultat depèn del model d'aparell: els més potents són els iPhone 3 i 3GS, seguits dels dos models més recents d'iPad. En canvi, l'altaveu de l'iPhone 4S és gairebé inútil. Si més no, Blower us permet presumir d'iPhone antic.

Bowel Mover. Problemes per anar de ventre? No, això no és un anunci de laxants. Bowel Mover serveix per registrar la vostra activitat digestiva i poder donar-ne tots els detalls al metge quan el consulteu en cas de dificultats. Podeu prendre notes detallades sobre l'aspecte de la vostra evacuació. L'aplicació també registra l'ingesta de líquids i els nivells d'estrès, i fa uns gràfics magnífics. Si us sentiu orgullosos d'haver superat l'estrenyiment, fins i tot podeu tuitejar les visites amb èxit al senyor Roca.

Drag Toilet Paper. I ja que ens posem escatològics, qui no ha volgut imitar alguna vegada el gosset de l'anunci de Scottex? Tant els usuaris d'iPhone com els d'Android tenen al seu abast diversos jocs on es tracta de ser el més ràpid estirant el paper higiènic fins a buidar el rotlle i deixar a la vista el tub de cartró. Ideal per combinar-lo amb Shitter, el servei que fabrica i us envia quatre rotlles de paper que porten impresos els tuits dels usuaris que us fan més ràbia. O els propis, si sou molt autocrítics.

Game for Cats. Tantes aplicacions per a joves i grans i cap per als membres més peluts de la família? Ni parlar-ne. Els seus creadors diuen que aquest és el primer joc d'iPad adreçat als gats. Se suposa que deixeu la tauleta allà on l'animal pugui tocar la pantalla i l'aplicació hi fa aparéixer diverses imatges en moviment que criden la seva atenció, des d'un làser fins −és clar− un ratolí. El moviment dels objectes pot ser autònom o es pot controlar a distància des d'un iPhone.

HAL9000. Directe des de la pel·lícula de Stanley Kubrick del 1968, l'ordinador més famós de la història del cinema arriba al vostre dispositiu mòbil amb l'ull vermell que ho veu tot i les seves frases característiques: 'Em sap greu, Dave', 'No tinc prou informació', 'Aquesta missió és massa important', 'Vols parar, Dave?', i, naturalment, també canta 'Daisy'. Disponible per a iPhone i per a Android.

iCuenca. Algunes coses cal fer-les en la direcció correcta. Aquesta aplicació serveix per assegurar la precisió a l'hora de posar algú mirant cap a la capital manxega. Si teniu altres preferències, la versió per a iPhone també ofereix altres opcions geogràfiques: Ceuta, Càdiz, Kentucky, Dakota del Sud, la piràmide de Keops i San Mamés, entre altres. En canvi, l'aplicació per a Android no és tan flexible geogràficament, però sí molt més explicita gràficament.

iGrill. Si us agrada la carn a la brasa al punt, aquesta aplicació és el vostre company ideal per als dies de barbacoa. Això sí, us caldrà un termòmetre digital (80 dòlars) connectat a l'iPhone o iPad mitjançant Bluetooth, i proveït d'una sonda de temperatura que es punxa a la peça de carn que esteu cuinant per tal que el telèfon us avisi quan el tall arribi al punt de cocció desitjat, encara que us hagueu despistat anant a buscar una altra cervesa.

Morfo. Feu-vos un autoretrat amb la càmera de l'iPhone o l'iPad, marqueu amb el dit la posició dels ulls i la boca i l'aplicació transformarà automàticament la vostra imatge en una animació tridimensional inquietantment realista que podeu deformar a voluntat i us torna la mirada quan bellugueu l'aparell. La versió de pagament permet aplicar perruques, maquillatge i fer ballar el vostre 'alter ego' al ritme de la música.

Mouth Off. Una boca animada que es belluga seguint la veu quan us poseu el telèfon davant la boca. N'hi ha per a Android i per a iPhone. La versió de pagament ofereix més varietat d'imatges.

Brostache és una altra aplicació que fa el mateix que Mouth Off, però en lloc d'un dibuix, a la pantalla hi surt la fotografia d'una boca amb un bigoti imponent.

Nothing. Res de res. Això és el que fa aquesta aplicació, probablement la més inútil de l'App Store i de Google Play. En trobareu nombroses variants. Això sí, no us costarà ni un cèntim, cosa que no es pot dir d'I Am Rich, un programa que tampoc feia res però costava 800 euros, i que va ser comprada per vuit persones durant l'únic dia del mes d'agost del 2008 en què va estar disponible, abans que Apple la retirés.

Passion. Per a practicants de l'atletisme sexual. Deixeu l'iPhone sobre el llit mentre hi feu la vostra i, amb les dades del micròfon, l'acceleròmetre i altres sensors de moviment, el programa registrarà la vostra actuació en tres aspectes −durada, orgasme i activitat−. Us donarà una puntuació per a cada ítem i un índex combinat del 0 al 10, amb comentaris com "millor que la majoria", que podeu comparar a la web amb els que han obtingut altres usuaris.

Punch A Hipster. Quan estigueu farts de gent moderna i enrotllada, obriu aquest programa i deixeu pas als vostres instints violents. Els impactes es mostren amb les onomatopeies clàssiques dels còmics. Inclou imatges d'uns quants personatges, però també podeu pujar-hi les dels vostres coneguts menys estimats.

Roll Your Own. Per motius econòmics o per afició, cada vegada hi ha més fumadors que prefereixen el paper de fumar i la bossa de tabac abans que el paquet de cigarrets. Aquest programa és una guia detallada de les diverses tècniques de preparació dels elements i l'operació fabricar els cigarrets, amb vídeos explicatius i més d'un centenar d'imatges que us permetran aconseguir la forma perfecta. Passa'l.

Òbviament, aquesta és una mínima selecció. Us convido a proposar la vostra als comentaris al peu.

stats