TELEVISIÓ
Mèdia 22/02/2013

'8 al dia' i 'Polònia', premiats als Zapping

Els espectadors catalans reconeixen també la sèrie 'Isabel', de La 1, i l'actor Marc Cartes

Albert Castellví Roca
2 min
'8 al dia' i 'Polònia', premiats als Zapping

Barcelona.El programa del canal 8TV 8 al dia és el millor espai informatiu que es pot veure ara mateix a la televisió catalana, segons el criteri del jurat de la divuitena edició dels premis Zapping, els guardons que atorga anualment Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC), que es van entregar ahir. El programa que presenta Josep Cuní va imposar-se al Telenotícies vespre de TV3 i a l'informatiu cultural de La 2, Miradas 2 , els altres dos formats que els espectadors catalans havien escollit com a finalistes en aquesta categoria. 8 al dia , estrenat fa menys d'un any i mig, acumula aquesta temporada una mitjana de 180.000 espectadors i un 7,2% de quota de pantalla, la qual cosa representa un augment molt significatiu respecte als 115.000 seguidors i el 5,1% de share amb què va tancar el primer curs. El guardó recollit ahir suposa, doncs, un reconeixement a aquesta nova proposta informativa que Cuní ha posat en marxa a 8TV.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena que va sortir amb més guardons de la gala d'ahir, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, va ser TV3, que va recollir tres premis dels set a què optava. Els Grups d'Anàlisi de Programes van reconèixer amb el seu premi l'espai de documentals Sense ficció pel fet d'"oferir una àmplia i variada oferta de documentals de creació i pel fet de promoure valors autòctons en aquest gènere". A més, Polònia va imposar-se en la categoria de millor programa d'entreteniment, i Marc Cartes va ser escollit com a millor actor pel seu paper a la sèrie Kubala, Moreno i Manchón . En la categoria femenina, el guardó va ser per a Concha Velasco per la sèrie d'Antena 3 Gran hotel . Les categories individuals les completa Arturo Valls per la seva tasca com a presentador del concurs ¡Ahora caigo! , també de la cadena de Planeta.

Pel que fa a Televisió Espanyola, va recollir també tres estatuetes, tot i que repartides entre els seus dos canals principals. La sèrie de La 1 Isabel va imposar-se en la categoria de productes de ficció, mentre que La 2 va ser reconeguda per Tinc una idea -millor programa cultural- i per Capacitados -que va endur-se el premi Valors "per la seva valent aposta per promoure una visió més empàtica, positiva i colpidora de les barreres físiques que ens poden separar".

Els premis Zapping, que des de l'any passat inclouen també categories de videojocs i d'internet, es presenten com "els únics guardons audiovisuals de vot popular a Catalunya", ja que permeten que els espectadors, a través del seu vot, escullin els tres finalistes de cada categoria. Finalment, però, és un jurat, presidit pel president de TAC, Josep Maria Guerra, l'encarregat de decidir qui són els guanyadors.

stats