Mèdia 20/09/2014

100% ecològic i al centre de Barcelona

Joan Callarissa
1 min
100% ecològic i al centre de Barcelona

BarcelonaBarcelona compta des de principis d’estiu amb el primer restaurant d’Espanya 100% ecològic. L’ Organic’s (01) presumeix de tenir el primer certificat de local totalment orgànic de l’Estat, un títol que fa que la sostenibilitat i la consciència ecològica estigui present en cada detall: des del menjar, fins als coberts, els productes de neteja i el paper higiènic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El restaurant està ubicat al número 14 de la plaça d’Urquinaona de la capital catalana, un punt on es barregen molts locals i turistes. Una combinació ideal per a un negoci que s’emmarca en el concepte del slow fast food. És a dir, en un menjar preparat lentament però que pot ser consumit sense grans esperes per les persones de les oficines pròximes i també pels visitants, molt més conscienciats respecte a aquest tipus d’alimentació. A hores d’ara, ja suposen la meitat de la clientela.

La protagonista de la carta és l’amanida, inclosa en el menú diari, d’11,95 euros. Un plat que a l’Organic’s pot tenir 18.424.224 de formes possibles gràcies a la barreja de les quatre bases de mesclum i brots i als 40 toppings diferents.

Però el local també permet asseure a les seves còmodes butaques clients que no volen saber res de l’enciam. El xef Fran Heras (03) -que ha treballat amb Ferran Adrià i Sergi Arola- ha situat a la carta -ecològica, no vegetariana- roast beef, pernil, salmó i, fins i tot, makis vegetals. A més, al local també s’hi serveixen productes sense gluten i sandvitxos per a vegans i refrescos bio. La iniciativa ha estat dels empresaris Silvio Elías (de Veritas) i Amós Milton (02),entre d’altres.

stats