NOVA TEMPORADA
Mèdia 07/09/2012

Una graella per "seguir triomfant"

La sèrie Els Borja i el concurs La partida són les dues principals novetats de TV3 per a aquesta tardor. La cadena confia mantenir els bons resultats de la temporada passada amb una graella similar.

Albert Castellví Roca
2 min
POQUES CARES NOVES La foto de família de la nova temporada de TV3 és semblant de la de fa un any.  Entre els nous hi ha l'exfutbolista Gerard López, que s'incorpora  a les transmissions de futbol en substitució de Pichi Alonso.

SANT JOAN DESPÍ.Eugeni Sallent va ser clar, ahir, durant la presentació de la nova temporada de TV3: "Hi hem introduït petits canvis per seguir avançant, però no hi ha cap revolució". Efectivament, la nova graella del canal públic -estrenada a mitges aquest dilluns i que s'acabarà de posar en marxa a partir de la setmana vinent- és pràcticament una còpia de l'anterior. TV3 va dominar tota la temporada passada, amb l'excepció del juny -lluitar contra l'Eurocopa va ser missió impossible-, i a l'agost ha recuperat un lideratge que se li resistia des del 2003. Per això, el director de la cadena no amaga que la voluntat d'aquesta graella continuista és "seguir triomfant entre els catalans".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En opinió de Sallent, el "pal de paller" d'aquesta programació són els Telenotícies , que han convertit TV3 en "la referència informativa al país". En aquest sentit, va apuntar també la voluntat de "fer créixer" el canal 3/24.

Al voltant d'aquest nucli informatiu, la ficció hi tindrà una presència destacada: el dia 19 s'estrena la segona temporada de KMM , mentre que la de Polseres vermelles està prevista per al gener. La graella també inclourà ficció estrangera, com la sèrie francoalemanya Els Borja -diumenge a la nit-, la francesa Josephine -que substituirà Julie Lescaut a la tarda- i les americanes Pan Am i The big C , que arribaran més endavant. A més, durant els pròxims mesos, TV3 estrenarà minisèries i telefilms com Olor de colònia , El retaule del flautista , Desclassificats i Radiacions .

Pel que fa als programes de prime time , les úniques novetats destacades són l'aparició de La partida, els dissabtes, i el canvi de dia de l' APM? -ara els dimecres- i el Sense ficció -els dimarts-, com a conseqüència del pas de la Lliga de Campions al segon dia de la setmana.

Negociacions amb Puigbó

També està previst que Lídia Heredia torni a conduir un programa després del seu pas pel Telenotícies migdia per cobrir la baixa per maternitat de Núria Solé. Heredia, que fins a l'abril conduïa Banda ampla , presentarà Lletra petita , un projecte del departament de nous formats, encara sense data, sobre les maneres de viure, consumir i organitzar-se el temps en època de crisi.

Pel que fa al retorn de Josep Puigbó a TV3, com va avançar l'ARA la setmana passada, Sallent va confirmar que s'hi està negociant, però va matisar que, de moment, "no hi ha res previst". El director de TV3 també va mantenir oberta la porta a un possible retorn a la cadena de la seva antecessora, Mònica Terribas.

Filosofia i viatges al 33

El 33 estrena la temporada amb incorporacions, com l'espai Amb filosofia , en què pensadors, artistes i filòsofs reflexionaran sobre els grans temes de la filosofia a partir de realitats concretes; Odissees , amb què Enric Calpena viatjarà per Catalunya per descobrir-ne el patrimoni cultural i artístic, i 33 revolucions , sobre músics catalans. A més, tornaran Òpera en texans , Singulars -ara els dimecres-, Arròs covat i Karakia , que estrena nou format i passa a dir-se Karakians .

El Super3 incorpora a partir de dilluns diverses sèries a la seva oferta d'animació, i el 3XL estrenarà la versió britànica de Being human , la sitcom Miranda i alguns espais de producció pròpia.

stats