LA TRIA 'TECH'
Mèdia 18/07/2015

Un traductor de lladrucs i altres objectes connectats

Fins i tot els pronòstics més conservadors diuen que la quantitat de dispositius connectats a internet es multiplicarà per 10 durant els pròxims cinc anys

i
Albert Cuesta
3 min
No More Woof, un traductor de lladrucs a anglès

Fins i tot els pronòstics més conservadors diuen que la quantitat de dispositius connectats a internet es multiplicarà per 10 durant els pròxims cinc anys, i assolirà els 50.000 milions d'unitats l'any 2020. Altres previsions són encara més optimistes i parlen de 100.000 milions, i fins i tot de 200.000 milions. Sigui com sigui, si hi arribem no serà perquè cada persona tingui encara més aparells que l'actual ordinador, telèfon o tauleta. El creixement vindrà dels objectes connectats, que formen l'anomenada internet de les coses. Les aplicacions principals seran les industrials i les urbanes, però també hi haurà dispositius de consum connectats. En altres ocasions he fet (aquí i aquí) reculls d'objectes connectats, però no deixen de sortir noves propostes, algunes força sorprenents.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. No More Woof Aquesta diadema traductora de lladrucs a anglès encara no es pot comprar, però els seus dissenyadors escandinaus asseguren que han aconseguit identificar les ones cerebrals dels gossos quan estan cansats, esverats o tenen gana, i amb una aplicació aconsegueixen que el gos ho 'digui'. Es veu que també preparen versions en xinès, francès i espanyol.

2. Mi Water Purifier Xiaomi s'ha guanyat la fama de ser l'Apple de la Xina per la passió que aixequen els seus 'smartphones', que acostumen a exhaurir-se pocs minuts després de sortir a la venda per internet. Però l'aposta més forta de l'empresa és la dels petits electrodomèstics. El més recent és el Mi Water Purifier, un purificador d'aigua de l'aixeta (uns 200 euros) que informa de la qualitat de l'aigua amb una aplicació mòbil, que també notifica quan cal canviar el filtre d'osmosi inversa, fet de carbó de coco.

3. Belkin WeMo Water També té a veure amb l'aigua la nova incorporació a l'interessant gamma WeMo de dispositius connectats. El WeMo Water s'inserta en l'escomesa d'aigua de la llar i mesura el consum diari de cadascun dels elements domèstics, sigui la dutxa, el vàter, la rentadora o el rentamans. Els identifica pel patró del flux d'aigua i la vibració de les canonades i mostra les dades en una aplicació. També detecta i notifica possibles fuites a la instal·lació. Només li falta tallar el pas d'aigua en cas d'escapament.

4. Amazon Dash En un món acostumat als 'smartphones' cada vegada més funcionals, arriben els botons connectats que només serveixen per a una sola cosa. En aquest cas, per afegir al cistell de compra d'Amazon un producte en concret. N'hi ha per demanar sabó de rentadora, bolquers, maquinetes d'afaitar, tovalloletes humides, crema hidratant, bosses d'escombraries i altres referències d'adrogueria. La gràcia del botó és que és adhesiu, per enganxar-lo al lloc on t'adones que has de reposar existències.

5. Telefónica Click & Go Si el botó d'Amazon s'adreça a les llars i es connecta per wifi, el de Telefónica I+D sembla pensat per a les empreses i es connecta a la xarxa mòbil amb la targeta SIM internacional que porta incorporada. De moment n'hi ha versions per demanar una pizza a Telepizza, una recollida de paquets a Seur o un cotxe de lloguer a Cabify.

6. Ksafe Una solució per evitar el consum compulsiu. Aquest recipient, que estarà disponible en diverses mides, permet guardar-hi tot allò de què vulguem restringir l'ús (el paquet de tabac i l'encenedor, el comandament de la tele, les targetes de crèdit, les nostres galetes preferides) i només s'obre quan l'aplicació mòbil associada o la polsera d'exercici hagin certificat que hem assolit un objectiu determinat, sigui caminar una quantitat determinada de passes o anar al gimnàs i passar-hi una hora. També es pot programar a intervals, per tal que aquell cigarret diari que ens hem permès sigui de debò només un.

7. Thync Els promotors d'aquest dispositiu diuen que si te'l poses al front, just a sobre de la cella dreta, i t'enganxes al darrere de l'orella i al clatell les cintes conductores que l'acompanyen, la seva aplicació mòbil et permetrà aplicar uns estímuls elèctrics per relaxar-te o animar-te, segons el que et vingui més de gust. Costa 275 euros.

stats