Mèdia 03/09/2014

Una producció catalana reuneix els millors cuiners del món

Minoria Absoluta i Visual 13 han creat ‘The world’s best chefs’ per a la Fox

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaDues productores catalanes -Minoria Absoluta i Visual 13- han sigut les encarregades de crear per a FIC (Fox International Channels) la sèrie documental The best world’s chefs, que s’estrenarà a l’octubre al canal de pagament Fox Life, present en totes les plataformes de pagament d’Espanya a partir del mateix mes, moment en què substituirà Fox Crime, un canal que té previst deixar de funcionar. Aquesta producció, dividida en dotze entregues de 20 minuts cadascuna, s’apropa amb curiositat i atenció al món particular de tretze grans cuiners de l’escena internacional que sumen entre tots -només comptant els seus restaurants principals- 29 estrelles Michelin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cara visible de la producció és Katie Button (02), una xef amb formació científica i que ha après a cuinar fent estades en cuines com la de Ferran Adrià i la d’Andoni Luis Aduriz. Dos homes a qui la jove nord-americana ha preguntat tot el que volia saber i que no han tingut “més remei que contestar”, tal com ella mateixa explicava ahir en la presentació de la sèrie.

Amb la seva inquietud i interès, Button entra de ple en els restaurants més famosos i avantguardistes del món per investigar els laboratoris culinaris, en una sèrie que mereix tanta atenció pel contingut informatiu com per les delicioses imatges que s’hi poden veure. Els tretze elegits són Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Michel i Sébastien Bras, Gastón Acurio, Massimo Bottura, Grant Achatz, Alex Atala, Michel Guérard, Daniel Humm, José Andrés, Juan Mari Arzak i Ferran Adrià.

Són tretze professionals que doten de sentit aquesta aposta de Fox amb la seva generositat a l’hora de treballar davant les càmeres i també amb les seves reflexions sobre la cuina i tot el que implica dedicar-s’hi al nivell a què ells ho fan.

Tal com explicava ahir Francesc Escribano -director de Minoria Absoluta- en la presentació de la sèrie, celebrada a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, encarregar-se de The world’s best chefs és “un somni fet realitat, ja que implica que des de Catalunya s’arribi a una audiència internacional”. Des del seu punt de vista, és una sèrie que els espectadors “es menjaran amb els ulls” perquè és “ambiciosa i uneix el rigor amb tota la potència de l’entreteniment televisiu”.

Una opinió reforçada pel vicepresident de FIC a Europa i l’Àfrica, Adam Theiler, que va assegurar que se sentia “als Oscars” entre tantes estrelles i que estava satisfet que aquesta producció nascuda a Barcelona s’acabi veient també a Europa, Àsia i Llatinoamèrica. De fet, abans d’estrenar-se aquí la sèrie ja té prevista l’emissió a National Geographic a Itàlia i Alemanya. En paraules de Ferran Adrià, “és una sèrie que no s’havia fet mai”.

stats