PROGRAMACIÓ JOVE
Mèdia 13/01/2011

La sèrie de culte 'Misfits' aterra al 3XL

Una de les sèries de referència per al públic jove anglès arriba aquesta nit a les 22.20 h al 3XL. És una de les principals apostes del canal, que anuncia que durant el 2011 estrenarà altres títols molt potents.

Laia Altarriba
2 min
La sèrie de culte 'Misfits' aterra al 3XL

BarcelonaTot i que els protagonistes de Misfits són cinc joves que es converteixen en superherois, la sèrie fuig dels tòpics del gènere: el que vol retratar és "la dificultat de ser un heroi en l'actual món modern i cínic". Aquest producte d'èxit s'estrena aquesta nit al 3XL, i ho fa com a primícia a tot l'Estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Guardonada com la millor sèrie dramàtica de la televisió el 2010 als premis Bafta, els més de 800.000 seguidors que té a Facebook mostren el fenomen en què s'ha convertit des que es va estrenar el novembre de 2009 al canal britànic E4.

La punta de l'iceberg

Raül Tidor, editor del 3XL, explica que Misfits és només la punta de l'iceberg de tot el que té preparat el canal per a aquest any: "Si el 2010 ha servit per presentar el canal des que vam arrencar el mes de setembre, el 2011 ha de servir per posar a la graella grans títols de sèries que tenim preparats i potenciar el 3XL". Detalla que tenen previst que cada mes hi hagi una gran estrena dins l'horari que emet el 3XL en la sintonia que comparteix amb el Super3.

La filosofia amb què ha nascut el nou canal és "donar un espai de referència, de qualitat i de confiança al públic jove dels Països Catalans", explica l'editor. Tidor reconeix que la franja d'edat a què s'adreça el 3XL havia quedat una mica desatesa els últims anys i que cadenes espanyoles s'havien menjat aquest terreny.

Per recuperar referencialitat en el camp de la ficció per a públic jove anuncien molta ciència-ficció tant amb personatges de carn i ossos com de dibuixos animats. I també volen recuperar, subratlla Tidor, "el vincle tan fort amb les sèries britàniques que havia tingut TV3 durant els anys 90".

Així doncs, no sorprèn que entre els títols que avança que arribaran els propers mesos n'hi hagi tres de factoria anglesa: The IT crowd , Sherlock , i la tercera temporada de The Inbetweeners . El quart prové dels EUA és Battlestar Galactica , un remake de dues sèries del 1978 i el 1980.

Una Catalunya 'matrix'

El 3XL no és només a la televisió. El 99% del que emet es pot veure a la web del canal, on també han creat una comunitat virtual que té gairebé 3.000 participants. Aquest Món 3XL està ambientat en una Catalunya alternativa que s'inspira a gràficament en l'estètica de Matrix i on els participants formen part de la comunitat anomenada La Rebel·lió. La web els estimula a participar-hi a través d'internet, la televisió o fins i tot en jocs al carrer.

stats