Mèdia 28/07/2012

La vaga per l'ERO paralitza Canal 9 durant dos dies

Salvador Almenar
1 min

VALÈNCIALes primeres 24 hores dels dos dies de vaga previstos per Radiotelevisió Valenciana (RTVV) van ser un "èxit rotund". Així ho va comunicar el comitè d'empresa, que va xifrar el seguiment de l'aturada en un 95%, fet que va convertir aquesta vaga en la més secundada dels 28 anys d'història de l'ens públic. Així, centenars de treballadors van mostrar el seu rebuig a l'ERO que la direcció de l'empresa va aprovar fa una setmana i que acomiadarà un màxim de 1.295 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Igual que ahir, avui els tres canals de televisió emetran el senyal únic del canal d'informació Nou24 i els informatius es reduiran a la meitat. L'acord aconseguit entre els treballadors i l'empresa també obliga a obrir cada espai informatiu amb una notícia referent a la vaga. Durant avui dissabte tampoc s'emetran programes en directe i cada pocs minuts apareixerà un rètol explicant a l'audiència el perquè de la suspensió de la programació habitual. A la ràdio, la graella ha estat reemplaçada per música sense locució, a excepció dels informatius.

Minuts després que comencés la vaga, ahir a les 10 del matí centenars de treballadors van protestar davant les portes de RTVV. El president del comitè d'empresa, Vicent Mifsud, va tornar a qualificar els acomiadaments d'"injustícia", atès que els directius "al·leguen que l'ERO es deu a raons econòmiques" quan enviar al carrer gairebé 1.300 persones no solucionarà el dèficit de RTVV. "És una decisió purament política", va afegir Mifsud. Va explicar que volen privatitzar els mitjans públics perquè això suposa una "oportunitat perquè ells continuen fent negocis contractant amb productores amigues", mentre que les conseqüències "de la seva desfeta les paguen els treballadors".

stats