LA LLAMBREGADA
Opinió 09/07/2012

L'Església mou diner negre? No, oi?

i
Iu Forn
2 min

Quina sort ha tingut el Còdex Calixtí que s'hagi acabat l'Eurocopa. Alliberat dels compromisos futbolístics, ahir Mariano Rajoy va poder visitar-lo. Rajoy, sí, l'home que, amb l'autoritat que dóna tenir i fer complir la paraula, demana a la UE que compleixi els seus compromisos. Des dels acudits de mariquites i gangosos d'Arévalo que no reia tant amb un ésser humà.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Li confesso, però, que no entenc la fal·lera informativa que hi ha a Espanya amb el tema del còdex. Assisteixo amb una barreja de sorpresa i estupor a la quantitat d'hores que hi dediquen els mitjans de comunicació. Home, que hagi estat l'electricista dóna a tot plegat un aire pepegoteraiotiliesc molt interessant. Home, les hàbils investigacions de la policia fins a trobar el lladre també hi donen un plus, encara que sigui perquè a l'individu només va faltar-li instal·lar-se al cos unes fletxes de neó de colors adreçades cap a ell mateix amb la paraula "culpable". Ei, i també té conya que li preguntin: "Va ser vostè?" I que ell respongui: "No me'n recordo". Sen-sa-ci-o-nal!!!

Total, que ja ho sabem tot de la vida i miracles d'electricista i família, però ens queden penjadets dos temes sense importància: 1) si va robar el còdex com a venjança per l'acomiadament, ¿com és que abans d'aquest fet ja havia robat, tasseta a tasseta, 1 milió dos-cents mil euros en efectiu? 2) I el que més m'interessa del cas: si aquest ciutadà va robar 200 milions de pessetes i ningú va notar-ho, ¿quants milions entren a la catedral de Santiago sense cap control? I on van a parar? Per no notar que et falta més d'un milió d'euros, han d'entrar molts milions d'euros, oi? ¿I aquests molts milions els declaren o són diner negre? No dubto que l'allau informativa sobre el cas inclourà avui mateix la compareixença d'un responsable de la catedral per detallar comptes. Vaja, jo ho tinc tan clar com la paraula de Rajoy.

stats