TOVALLONS NEGRES
Opinió 18/06/2012

Una faula fatxa

i
Empar Moliner
2 min

Doncs no m'havia passat pel cap, però, esclar, els sindicats CCOO i UGT també tenen treballadors (els treballadors que treballen per als altres treballadors). I aquests sindicats també hauran de fer "ajustaments a la plantilla" de treballadors (que vol dir que n'hauran d'acomiadar uns quants). Ara, els representants de les diguem-ne empreses negocien amb els comitès d'empresa . No sé de quin sindicat deuen ser, per cert, aquests comitès.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La raó d'aquests "ajustaments a la plantilla" és que amb la crisi els sindicats no reben tantes subvencions i han vist baixar les quotes d'afiliats. És normal. Si no hi ha gaire feina, aquestes coses per les quals lluita un comitè d'empresa -que et paguin millor les hores extres, les dietes o els canvis de torn- no tenen gaire sentit. Els nous esclaus estem disposats a fer hores extres sense cobrar i a fer els torns que toqui. Les dietes? Els mestres o els guionistes no tenen temps d'anar a dinar a casa, però s'emporten carmanyola i no cobren dietes. Per què els polítics i els escortes, sí? Perquè es desplacen? Les senyores de fer feines i els camioners també. Però si hi ha qui donaria un ronyó per tenir carmanyola i feina...

Per tant els -diguem-ne- patrons de la UGT i CCOO es poden enfrontar a una vaga dels seus treballadors. Qui sap si a una manifestació. Qui sap si la seu d'UGT i la de CCOO poden ser atacades per encaputxats. I qui sap si aquests sindicats de treballadors de la UGT i CCOO tindran prou força per muntar, algun dia, un sindicat independent. I hauran d'alliberar algú perquè vagi a negociar amb Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego. I potser Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego es queixaran del fet que amb tants alliberats no hi ha qui produeixi, però es queixaran en privat, perquè és que si això ho dius en públic se't tiren a sobre i quedes com un fatxa.

stats