LA LLAMBREGADA
Opinió 08/11/2011

La greu (i terrible) crisi del CoNCA

i
Iu Forn
2 min

El país està trasbalsat. I és per estar-ho, escolti. No ens havíem refet del que està passant a Grècia, a les caixes, a l'economia, als mercats, a la borsa o a la Romina Power i van i ens dimiteixen 10 dels 11 membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Només ens faltava això!!! I ara, sense ells (i sense elles) el país sencer es pregunta: qui decidirà les subvencions atorgades al món de la cultura?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Jo pensava que havien dimitit en protesta perquè 11 persones són poques per a la tasca d'un consell com aquest i es veu que no. És com a protesta, sí, però perquè no estan d'acord "amb el pla del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, de suprimir les funcions d'aquest organisme, que donava veu i vot al sector cultural en l'elaboració i concreció de les polítiques culturals". Traduït vol dir que d'11 membres, passaven a 5. Sort n'hi ha, però, que les 40 persones que formen part del cos tècnic del CoNCA potser podran encarregar-se de gestionar les urgències que hi pugui haver. No ho sé, estic pensant en algun director de teatre que tingués previst engegar un projecte cabdal per a la cultura mundial i que necessités 300.000 euros per començar a finançar l'estrena de l'obra Jo només treballo per al públic selecte i minoritari", amb què esperava reunir 3 espectadors, dels quals aconseguiria mantenir desperts al menys el 66%.

Esclar, ara a aquest home no podem donar-li un disgust, oi? Per tant espero que no s'aturi mai l'esperit del CoNCA, resumit en el seu pressupost. Les despeses en sous, salaris i Seguretat Social pugen a 1.543.193,39 € i les despeses del plenari a 220.819,92€, dels quals 147.560 són drets d'assistència a les comissions (13.363 per cap). En canvi les despeses per activitats són de 759.484,82€. Que la despesa en funcionament intern dobli la despesa en activitats demostra que aquests 10 membres han dimitit ara potser ho han fer massa tard i tot.

stats