I AQUÍ
Opinió 29/01/2012

Som els millors esbravant-nos, i després què?

i
Carles Capdevila
1 min

Ahir denunciàvem la presumpta agressió que va rebre un jove advocat a l'aeroport del Prat. Un guàrdia civil l'hauria colpejat amb la porra i amb la mà, dient-li "polaco de mierda" , tancat en una sala perquè se li havia adreçat en català. Va ser la notícia més vista del dia amb diferència, el diputat Tremosa ho denunciarà a Europa i el diputat Tardà a Madrid. Centenars de lectors es van esbravar mostrant la seva indignació. I ara, què?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Què passarà dilluns? A banda dels gestos públics de denúncia política, importants, qui seguirà el cas? Quines garanties tenim que s'investigarà a fons? Quins mecanismes farà servir el govern per pressionar? Quina força tenim com a país? Em temo que tot dependrà de la persistència de l'agredit, que ja ha fet la feina. El tema esgarrifa tant i toca un material tan sensible que mereixeria que s'arribés fins al final. Facin pronòstics, qui creuen que es penedirà abans dels fets, el guàrdia civil o l'agredit per haver fet una denúncia que potser li complica la vida a ell i a sobre no acaba tenint conseqüències?

Ho sento però en aquest cas sóc pessimista, potser després de veure com no es va aconseguir que sancionessin Pepe, ni amb càmeres, repeticions de les jugades i vergonya mundial. Però vaja, m'encantarà equivocar-me i que acabem sabent tota la veritat del cas de l'aeroport del Prat.

stats