LALLAMBREGADA
Opinió 10/06/2012

Un rescat que no és un rescat sinó un rescat

i
Iu Forn
2 min

Nooo, hòstia, no!!! Allò d'ahir no és un rescat!!! És un ajut al desenvolupament bancari espanyol, una injecció puntual de liquiditat al sistema financer, una generalització solidària de les atribucions del Banc d'Espanya, un reforçament de la integració europea per la via financera, una inversió perllongada d'actius monetaris a escala d'Eurogrup, una presència externa continuada en el sistema bancari espanyol fruit de la confiança generada per les polítiques de transparència de l'actual govern. I ara punt i a part i respirem una miqueta.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Bé, doncs això d'ahir, efectivament, no és ni un rescat ni és cap intervenció. És tot el que hem dit al paràgraf anterior i a més també és: un préstec en condicions molt favorables que Espanya accepta per afavorir el conjunt de la zona euro, una institucionalització de la confiança en l'economia espanyola, una europeització del procés de fusió de les entitats de crèdit espanyoles, una consolidació de la reestructuració de la manera d'intercanvi dels fluxos monetaris, una adequació dels paràmetres econòmics en un context de crisi, una socialització de l'euro entesa com una successió continuada d'aportacions monetàries, una modificació de la relació bilateral entre l'Eurogrup i Espanya per ampliar el projecte comú, un acord afavoridor de l'economia espanyola que es basa en la credibilitat de les reformes, una dissipació de dubtes sobre el sistema bancari espanyol, una recapitalizació addicional que soluciona la solvència dels compromisos adquirits, un reforçament creïble de les reformes endegades per promoure la recuperació a través de la recapitalització, un sanejament de la tensió de l'eurozona i una desincentivació de la incertesa i de les oscil·lacions monetàries.

"I Rajoy on era?", es pregunta ara vostè. Coi, s'ocupava de coses realment importants com l'Eurocopa. Per cert, ha apostat 3-0 a favor d'Espanya amb gols de Troica, Lagarde i Draghi.

stats