CRÍTICA TV
Opinió 15/04/2012

Les xacres del rei

i
Mònica Planas
2 min

Informativament, l'accident del rei ha tingut dos eixos bàsics: indagar en el safari i recordar les seves xacres múltiples. Al TN migdia d'ahir Joan Carles Peris i Agnès Marquès van preferir utilitzar més el concepte safari i dosificar el de cacera . Peris, a més, va trobar la filigrana per enllaçar de manera subtil la patacada amb el 14 d'abril: "Un detall més: capricis del calendari, aquest accident del rei coincideix amb l'aniversari de la Segona República". Que sibil·lí aquest "capricis del calendari"! L'ampliació de la notícia va ser una delícia: primer van indagar en la web de l'empresa de safaris (o caceres) per detallar-ne el preu. I després van esplaiar-se en les trompades reials: "Caçant, esquiant o navegant, el monarca ha acumulat un historial de lesions i ferides...", deia Marquès. I Peris continuava: "I això, malalties a banda. La veritat és que la imatge del rei en crosses, embenat o enguixat ha estat freqüent als informatius". I van donar pas a un recopilatori de notícies d'accidents del Borbó digne de l' APM? Un exercici rigorós i innocent, però feia somriure l'espectador amb tant d'infortuni.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A Cuatro van començar molt prudents dient que no hi havia confirmació oficial sobre la cacera d'elefants. Però la cautela va durar poc. Van recordar també les múltiples patacades i malalties, i ho van enllaçar amb el cas Urdangarin i el tret de Froilà. Després van recrear-se en el concepte d' annus horribilis i van qualificar el Borbó d'" asíduo de los hospitales ". Van recordar altres errors del rei fent-se fotos amb empresaris en plena crisi i amb cabdills àrabs. Li van retreure la caça il·legal d'un ós i fins i tot van ironitzar amb una imatge de la infanta Helena d'aquell matí: " Ahí estaba, relajada y sonriente, a pesar de que su padre y su hijo están ingresados ".

Van dir també que al rei ja l'havien pujat a planta. Si algú li va posar en marxa la tele a l'habitació segur que després li van haver de subministrar algun calmant. Però no pel maluc...

stats