Política 22/10/2014

Borja García-Nieto es defensa: “No hi tinc res a veure”

i
àlex Font Manté
1 min

BarcelonaEl fundador de Riva y García i també president del Círculo Ecuestre, Borja García-Nieto, nega qualsevol vinculació amb l’operació que investiga el jutge Pablo Ruz per la qual se l’ha citat a declarar com a testimoni. “No tinc cap notícia sobre això”, va explicar García-Nieto fa poc en una conversa amb l’ARA. Aquest diari li va preguntar per la seva actuació perquè el seu nom havia aparegut als denominats papers de Bárcenas, en els quals se l’assenyalava com a intermediari en una operació del Partit Popular per comprar accions de Libertad Digital, segons va revelar el portal InfoLibreel gener passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En insistir sobre la qüestió, García-Nieto va ser molt clar: “No tinc res a veure amb això”, va dir. El cas del finançament de Libertad Digital havia quedat adormit fins que, ahir, el jutge va citar a declarar García-Nieto com a testimoni sobre aquesta presumpta operació per finançar el portal amb diner ocult, motiu pel qual està imputat l’exministre Ángel Acebes.

Borja García-Nieto és hereu de la família fundadora de la històrica Banca Riva y García. Actualment presideix el grup financer Riva y García, que malgrat que conserva el nom de l’antiga entitat no és un banc sinó un grup que ofereix serveis financers i que va néixer l’any 1992.

Borja García-Nieto ha sigut conseller d’Antena 3 i Sogecable, entre d’altres i des del 2008 presideix també el Círculo Ecuestre. Per arribar al càrrec va haver d’imposar-se en les primeres (i fins avui úniques) eleccions que s’han celebrat a l’entitat.

stats