CAS MERCURI
Política 19/02/2013

Bustos mantindrà un sou alt tot i no ser alcalde

Cobrarà quasi 6.000 euros al mes de la Diputació mentre que un dels edils del PSC imputats dimiteix

Sara González
2 min
Manuel Bustos el dia que va anunciar la renúncia a l'alcaldia, dijous passat, per la seva imputació al cas Mercuri.

Barcelona.Manuel Bustos deixarà de ser alcalde de Sabadell dijous, just després del ple de renúncia, però a partir d'aleshores seguirà cobrant 5.967,6 euros mensuals de la Diputació de Barcelona gràcies al fet de mantenir la seva acta de regidor i càrrec a l'ens supramunicipal. No tots els càrrecs electes imputats al cas Mercuri han volgut seguir el seu exemple i ahir el regidor socialista Ricard Estrada va presentar la seva dimissió. I podria no ser l'únic que fa aquest pas abans de dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del novembre passat, Bustos és diputat adjunt a la vicepresidència cinquena de la Diputació de Barcelona amb dedicació exclusiva. Segons ha pogut saber l'ARA, els diferents partits es distribueixen el nombre de diputats que tenen aquesta dedicació exclusiva. El PSC en tenia un menys dels que li corresponien, i això es va resoldre deixant sense dedicació la regidora de CiU a Sant Adrià de Besòs, Mireia Hernández, perquè l'assumís el mateix Bustos justament tres setmanes abans que esclatés el cas Mercuri. D'aquesta manera, el dirigent socialista podia deixar de cobrar el sou d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell i abaratir les despeses municipals del 2013. Ara, tot i no ser alcalde, en mantenir-se com a regidor sense cartera, seguirà cobrant 83.546 euros a l'any en 14 pagues.

L'imputat que ha decidit no continuar és el fins ara regidor de Sostenibilitat, Ricard Estrada, acusat d'un delicte contra l'administració pública per un abocament de terres a la masia de Can Xupa. Fonts pròximes al cas apunten que el fins ara regidor d'Urbanisme, Joan Manau, també podria dimitir abans de dijous. La portaveu d'ICV de Sabadell, Carme Garcia, va assegurar ahir que es tracta d'un gest que "honora" Estrada i va insistir en la importància que el nou alcalde, que també serà del PSC, no torni a nomenar els càrrecs de confiança imputats en el cas. Aquesta seria una nova línia vermella que ressuscitaria l'amenaça de la moció de censura.

Bustos finalment ha declinat tornar a declarar davant del jutge, tot i que ho havia demanat ell. Tenia cita divendres, dues hores després que Garcia declari davant del jutge com a testimoni de la presumpta trama de corrupció urbanística.

Ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va nomenar els magistrats Joan Manel Abril Campoy, Miguel Ángel Gimeno i Maria Eugènia Alegret com a responsables de decidir si s'imputa el número dos del PSC, Daniel Fernández, per presumpte tràfic d'influències. El procés avança i també s'aixeca el secret de sumari de bona part del cas.

stats