Política 21/08/2014

CDC intenta convèncer Pujol perquè comparegui al Parlament

L.v./r.m.
2 min

Prada/barcelonaLa direcció de CDC va traslladar abans-d’ahir a l’expresident Jordi Pujol “la necessitat en termes estrictament polítics” que comparegui al Parlament, segons va fer públic ahir a Prada el coordinador general de CDC, Josep Rull. El número 2 del partit va explicar que l’encarregat de comunicar personalment a Pujol l’opinió del partit va ser el coordinador de règim intern i comunicació, Francesc Sànchez, que estiueja prop de Queralbs, on es refugia l’expresident. Segons fonts coneixedores de la trobada, Sànchez va dir a Pujol que és “lògic” que s’expliqui al Parlament. L’expresident, però, encara no s’ha pronunciat, tot i que des del partit avisen que en cap cas s’estalviarà de comparèixer a la cambra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si no s’hi presenta voluntàriament, l’oposició aprovarà una comissió d’investigació. “L’última decisió depèn d’ell”, va dir Rull, que va admetre que el partit serà “respectuós” amb la resta de forces, que n’han demanat la compareixença.

Sense Medalla de Barcelona

Les pressions de CDC a Pujol es van fer públiques el dia que es va saber que l’expresident ha retornat la Medalla d’Or de Barcelona, i l’endemà que es querellés contra dos bancs andorrans. Una demanda que, per Rull, és “estrictament privada”. I va remarcar que la reunió es va cenyir a l’àmbit polític per desvincular CDC de l’estratègia de la família, ja que Sànchez és responsable dels assumptes judicials del partit.

Al partit apunten que Pujol entén que CDC defensi els seus “interessos” i assumeix el rebombori. A més, neguen que estigui molest per retrets d’alguns dirigents. L’últim a referir-s’hi va ser el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, que va negar que el cas tingui alguna cosa a veure amb el procés sobiranista.

stats