EL PAÍS QUE VOLEM ARA (1): LA RAÓ
Política 09/09/2012

10 cites històriques que donen raons per pensar en la independència

Ara
1 min

Barcelona1. Joan Sales, escriptor, poeta i editor. "Em sento català senzillament com un albercoc se sent albercoc i no préssec".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Jaume Vicens Vives, historiador, escriptor i editor. "El mòbil principal dels catalans és la voluntat de ser".

3. Josep Plantí, jurista segle XVIII. "Catalunya, en qualitat de lliure, no està subjecta al dret de res ni de ningú, sinó al seu propi dret".

4. José Antonio Primo de Rivera, fundador de Falange Española. "Catalunya és moltes coses, molt més profundament que un poble mercantil; Catalunya és un poble profundament sentimental; el problema de Catalunya no és un problema d'importació i exportació, és un problema dificilíssim de sentiments".

5. Francisco de Quevedo, escriptor i poeta. "Són els catalans monstruós avortament de la política, lliures amb senyor".

6. François Marie Arouet, 'Voltaire', escriptor i filòsof. "Tot i el seu valor i el seu amor extrem per la llibertat, els catalans han estat sempre subjugats".

7. Frédéric Bastiat, escriptor, polític i economista. "M'és impossible concebre la fraternitat com a legalment forçada sense que la llibertat sigui legalment destruïda i la justícia legalment trepitjada".

8. Alfons III el Benigne a la seva esposa, Elionor de Castella, segle XIV Rei d'Aragó i comte de Barcelona (1327-1336). "Reina, reina, el nostre poble és franc [lliure] e no és així subjugat com és lo poble de Castella; car ells tenen a Nós com a senyor, e Nós a ells com a bons vassalls e companyons".

9. Francesc Maspons i Anglesell, jurisconsult. "Sobre una violació de dret mai no s'hi ha pogut fer cap obra estable".

10. Konrad Adenauer, canceller d'Alemanya (1949-1963). "És molt estrany el cas en què la conquesta estigui molt satisfeta del conqueridor".

stats