Política 29/08/2014

El Consell d’Estat també es pronunciarà sobre la consulta

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Alícia Sánchez-Camacho creu que Mas optarà per la legalitat i que ja té a punt el pla B.

MadridEl govern espanyol vol carregar-se d’arguments contra el 9-N. I si bé fins ara Mariano Rajoy ha defensat que no només la Moncloa considera que la consulta és il·legal, sinó també el Congrés i el Tribunal Constitucional, ara vol afegir una nova institució a la llista. L’executiu popular té la intenció de demanar al Consell d’Estat que elabori un informe sobre la llei de consultes i la convocatòria d’Artur Mas abans de presentar un recurs per a cada mesura al Tribunal Constitucional, segons van confirmar ahir fonts populars a l’ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’informe no és preceptiu perquè no es tracta d’una llei orgànica espanyola i el seu veredicte serà merament consultiu, però Madrid vol utilitzar-lo com una raó més contra el 9-N davant d’un Constitucional conegut per la seva politització. Al capdavant del Consell d’Estat hi ha el popular Landelino Lavilla, exministre de Justícia i expresident del Congrés, que podria portar a terme el procediment d’aquí 3 o 4 dies, assenyalava ahir El Mundo.

El full de ruta de Camacho

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va aclarir ahir que des de finals de juliol ja van acordar amb la Moncloa que en el moment que Mas convoqués el 9-N interposarien dos recursos amb “un mínim temps possible amb la suspensió de l’eficàcia jurídica del decret”. Camacho està convençuda que Mas ja té preparat el pla B de les plebiscitàries, perquè el TC aturarà la consulta “sense cap mena de dubte”. “Sap que no pot fer un referèndum i el que farà és convocar totes les forces polítiques catalanes”, va dir en una entrevista a RAC1.

stats