Política 03/11/2015

El Govern demana "respecte" per la decisió de la mesa del Parlament de donar llum verda a la declaració de ruptura

La vicepresidenta Neus Munté assegura que la proposta de resolució és "pertinent" i reclama a l'oposició que no "desqualifiqui" la nova presidenta de la cambra, Carme Forcadell

Oriol March
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha demanat "respecte" envers la decisió de la mesa del Parlament de tirar endavant la declaració d'inici del procés pactada entre Junts pel Sí i la CUP. "Ens sembla que [la decisió] ha estat pertinent. S'ha convidat a participar l'únic grup [el PP] que no s'ha constituït com a tal, de manera que creiem que s'ha fet amb totes garanties", ha apuntat Munté sobre la reunió prèvia de la junta de portaveus, que ha suscitat crítiques i moviments de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja estem acostumats a les contínues amenaces de portar allò que sigui davant del Tribunal Constitucional (TC)", ha apuntat la vicepresidenta sobre el fet que PSC, PP i Ciutadans portin al TC un recurs d'empara per tal que no es faci el debat i la votació sobre la declaració de ruptura pactada pels dos grups independentistes de la cambra.

"La proposta de resolució és pertinent perquè forma part d'un mandat democràtic i surt d'una majoria parlamentària. El text és de caire absolutament polític. No podem admetre cap tipus d'amenaça. Respectem la decisió que ha pres la junta de portaveus i estem d'acord amb el contingut d'aquesta proposta de resolució. El que es vol fer és endarrerir un debat", ha defensat Munté en la roda de premsa posterior al consell executiu.

La vicepresidenta ha demanat "respecte" envers la figura de Carme Forcadell, nova presidenta del Parlament, que ha rebut crítiques per part de l'oposició.

stats