Política 04/11/2015

Demòcrates de Catalunya decideix en una consulta interna si va en coalició amb CDC al 20-D

Els voluntaris del partit, que és com s'anomenen els militants, tenen 24 hores per posicionar-se sobre la qüestió. En cas de resposta afirmativa, el consell nacional extraordinari de Convergència previst per divendres ratificarà la decisió

Oriol March / Núria Orriols
1 min
Antoni Castellà i Núria de Gispert al Barts.

BarcelonaDemòcrates de Catalunya ha posat en marxa una consulta interna per decidir si compareix en coalició amb Convergència a les eleccions espanyoles del proper 20 de desembre, segons han assenyalat a l'ARA fonts de la formació. Els voluntaris del partit, que és la denominació que reben els militants, tenen 24 hores per fer efectiu el seu vot a través d'internet. El procés ha començat aquest dimecres a les 12 del migdia i acabarà demà aquesta hora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En cas que guanyi l'opció afirmativa en la consulta interna, la decisió haurà de ser ratificada pel consell nacional de CDC, que es reuneix de forma extraordinària aquest divendres, segons han informat a l'ARA fonts nacionalistes. El dia 6 de novembre és la data límit que hi ha per registrar coalicions electorals davant la Junta Electoral. Està previst que Reagrupament, que té signat un acord permanent amb el partit que lidera Artur Mas, també formi part de la coalició, que encara no disposa d'un nom definitiu.

La candidatura estarà liderada pel conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, que serà l'home de confiança de Mas a Madrid. A Girona, el nom que sona amb més força és el de Jordi Xuclà, mentre que Ferran Bel, alcalde de Tortosa, es perfila com a cap de llista per Tarragona.

stats