PAÍS VALENCIÀ
Política 30/05/2012

Fabra ratifica Blasco tot i ser investigat pel jutge

Salvador Almenar
2 min
El president valencià, Alberto Fabra, ahir amb  el nou secretari general del PSPV, Ximo Puig.

VALÈNCIA.Tot i que el president valencià, Alberto Fabra, i el líder dels socialistes, Ximo Puig, estan d'acord en la necessitat de dur a terme una regeneració democràtica a les institucions del País Valencià, el portaveu parlamentari del PP, Rafael Blasco, seguirà sent-ho malgrat la seva implicació en el cas del desviament de fons destinats a cooperació. Les informacions de l'exconseller de Solidaritat aparegudes arran de la investigació judicial no li semblen raó suficient a Fabra per rellevar-lo del seu càrrec. Tal com va assenyalar ahir el president de la Generalitat Valenciana després de la primera reunió amb el nou secretari general del PSPV, la línia que marca la destitució per al govern valencià és la imputació. Només si se l'imputa se l'apartaria del càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta trobada, Puig va traslladar al president la necessitat de recuperar la confiança dels ciutadans en la classe política. Preguntat si per això ajudaria que el PP forcés la dimissió dels imputats del seu grup parlamentari, Puig va assenyalar "que no solament cal estar imputat per deixar un càrrec". "També cal assumir responsabilitats polítiques", i per això "és intolerable que Blasco continuï sent portaveu".

Per la seva banda, Alberto Fabra va reiterar el seu compromís de no "tornar a cometre alguns errors" -no va precisar quins-, alhora que va demanar a l'oposició que "no contribueixi amb titulars fàcils" al descrèdit del País Valencià.

De la resta de temes tractats, els dos dirigents van ressaltar que la seva "preocupació màxima" és la de generar llocs de treball, i per això es van comprometre a treballar conjuntament per afavorir la disminució de les taxes d'atur. Però la reunió no va concloure amb cap acord.

Pla d'ocupació

Puig va instar el president valencià a engegar de manera imminent un pla d'ocupació a través de les diputacions, "perquè són institucions que compten amb recursos actualment per fer-ho". Una idea que "va sorprendre" Fabra, perquè "en campanya electoral el PSOE advocava per eliminar-les". L'únic acord verbal tancat en la reunió és l'exigència de la millora del sistema de finançament del País Valencià i que haurà de ser defensat en les pròximes setmanes al Congrés de Diputats.

stats