Política 18/10/2014

El Govern s’activa per garantir que es voti a tots els municipis

Núria Orriols
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha iniciat contactes amb els ajuntaments dels municipis més petits per garantir que es pugui votar el 9 de novembre a tot Catalunya. Per assegurar la capil·laritat del procés participatiu, fonts municipals han confirmat a l’ARA que les delegacions del Govern ja estan demanant per escrit a alguns consistoris que cedeixin a la Generalitat locals municipals on es puguin fixar punts de votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, actualment hi ha només 600 punts definits a tot el territori -la majoria, instituts públics propietat de la Generalitat- per acudir a les urnes del nou 9-N, una xifra que contrasta amb els 4.000 punts previstos en la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional. A hores d’ara, doncs, la votació està garantida a totes les ciutats grans, però es deixava fora del procés les poblacions petites.

Per col·laborar en el procés participatiu, els ajuntaments que “de manera lliure i voluntària” vulguin cedir espais municipals per a la votació tindran temps fins dilluns a la una del migdia per comunicar-ho al Govern. Hauran d’enviar un formulari, firmat per l’alcalde, a la vicepresidenta Joana Ortega en què s’enumerin els equipaments municipals que es posen a disposició del 9-N. D’acord amb les fonts consultades, també caldrà que les persones disposades a actuar com a coordinadors municipals dels locals s’inscriguin com a voluntaris a la web engegada pel Govern, www.participa2014.cat, per informar sobre el procés participatiu.

Cooperació i participació

L’actuació s’empara legalment, segons l’escrit remès als ajuntaments, en la llei de règim local. En concret, en els principis que regeixen la relació entre administracions, “la cooperació i assistència recíproques”, així com també en la promoció de l’acostament dels ciutadans a les eines de participació.

stats