Política 17/02/2013

Indignació a CDC pel suposat seguiment de Gordó a Puig

O.m.
2 min

BarcelonaEls dirigents de CDC van reaccionar ahir de manera irada davant les informacions aparegudes sobre el presumpte cas d'espionatge a Felip Puig que hauria estat organitzat per les mateixes files convergents. Concretament, per Germà Gordó, conseller de Justícia i antic gerent de Convergència, i Xavier Martorell, director general de Serveis Penitenciaris, que ja van anunciar ahir que presentaran una demanda contra El Periódico per les informacions publicades. El partit es reserva la possibilitat d'emprendre les "mesures legals oportunes" arran del presumpte espionatge a Puig, que ahir, en declaracions a Catalunya Ràdio, va qualificar de "falsa" la informació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CDC mai ha contractat cap servei d'investigació, ni de manera directa ni indirecta", asseguraven els nacionalistes en un comunicat enviat a mig matí. Josep Rull, el seu secretari d'organització, va repetir exactament el mateix discurs en declaracions al Parlament, però hi va voler afegir un matís: "Hi ha algú amb intenció de desestabilitzar el procés sobiranista". Fa mesos que a CDC hi arrela la sensació de "joc brut" i el cas dels espionatges també l'emmarquen en aquest context. El mateix Mas va aprofundir en aquesta tesi des de les Drassanes de Barcelona, terreny propici per a les seves metàfores nàutiques. "Hi ha gent que farà tot el possible perquè el vaixell no segueixi el seu rumb", va dir el president.

Junqueras, "preocupat"

La inquietud pel cas dels espionatges és transversal i arriba a tots els partits, i ahir va tornar a quedar palès. El president d'ERC, Oriol Junqueras, va assegurar que veu amb "profunda preocupació, indignació i ràbia" l'afer dels espies, que altera l'agenda política de la legislatura, i va considerar que casos com aquest violen tots els principis ètics de la política. Àngel Ros, alcalde de Lleida, diputat del PSC i presumptament investigat, va reclamar responsabilitats "polítiques i penals" si es demostren els seguiments.

stats