ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 30/07/2015

Junts pel Sí iniciarà la precampanya el 5 d'agost amb un acte públic al Parc de la Ciutadella

La candidatura sobiranista captarà durant tot el mes voluntaris independents a través de les xarxes socials i amb parades als municipis per col·laborar en la campanya al setembre

Roger Tugas
2 min
Junqueras, Casals, Romeva, Forcadell i Mas, fent pinya

BarcelonaLa candidatura de Junts pel Sí ja s'ha tancat del tot. Amb la incògnita resolta del candidat de Lleida, les quatre llistes ja estan pràcticament enllestides –aquest dijous, CDC ha confirmat els seus representants, així com han transcendit els de Demòcrates de Catalunya i de Moviment d'Esquerres–. La intenció dels responsables de la campanya per part de CDC, ERC i les entitats socials, que mantenen trobades des de fa dues setmanes i mitja, és aprofitar l'agost per començar a buscar voluntaris i donar a conèixer la seva proposta electoral i, per això, no s'esperaran al setembre per mobilitzar-se. "Ens ho juguem tot", justifica un dirigent polític implicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot plegat, dimecres de la setmana vinent ja tindrà lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona un acte públic per presentar la candidatura i donar el tret de sortida a la precampanya, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores de les trobades. En aquest acte, que seria obert i amb parlaments, està previst que hi intervinguin els quatre caps de llista independents que s'han sumat a la candidatura, així com els representants que ocupen els primers llocs a Barcelona –Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras.

Des de llavors, però, la campanya es territorialitzaria per arribar al màxim de municipis possible del país. La intenció és constituir comitès de campanya a escala comarcal amb representants de CDC, ERC i entitats socials que s'encarregarien de coordinar activitats com situar parades de Junts pel Sí durant tot l'agost per promoure la proposta electoral –especialment pel que fa al full de ruta i les estructures d'estat previstes– i promoure el 27-S com a plebiscitari, però també per captar voluntaris que, sense ser membres de cap partit, es comprometin a fer campanya quan comenci formalment. Representants comarcals convergents, republicans i de les entitats ja es van reunir dilluns a Barcelona per rebre les pertinents indicacions.

Aquesta recerca d'activistes independents –a imatge i semblança del perfil independent que s'ha volgut donar a les llistes– es veurà reforçada per una campanya a internet i les xarxes socials.

stats