CONTRADICCIÓ DELS POPULARS
Política 06/03/2013

Madrid rebutja el model de finançament de Camacho

S.g.
2 min
Sánchez-Camacho es va reunir ahir amb Ignacio González a la seu del PP de Barcelona.

Barcelona.El "finançament singular per a Catalunya" va ser el nom amb què Alícia Sánchez-Camacho va batejar la solució per frenar l'auge sobiranista. Però, després d'haver-lo defensat a so de bombo i platerets fins i tot durant el debat del 23 de gener al Parlament, no compta ni tan sols amb el suport del PP de Madrid. "El PP mai estarà d'acord amb un model singular de finançament per a Catalunya", va dir ahir ras i curt el president de la comunitat de Madrid i secretari general dels populars madrilenys, Ignacio González, durant la seva visita a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho es va reunir ahir amb González amb la intenció de forjar un "front comú" per demanar a Artur Mas que abandoni el camí sobiranista i s'emmiralli en les polítiques de reactivació que s'estan aplicant a Madrid, però a la presidenta del PP de Catalunya li va sortir el tret per la culata. Els populars catalans van defensar al seu últim congrés negociar un model de finançament en què, sense sortir de la Lofca, els catalans tinguin un tractament singular. Però ahir el president madrileny va deixar clar que no avalaran un model de finançament que "no sigui comú per a totes les comunitats de règim comú".

El PP de Catalunya es va haver d'afanyar a matisar la proposta de la qual ha fet bandera la seva presidenta. El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, va intentar minimitzar la contradicció i va assegurar que els elements de singularitat que defensa el model de finançament que posen sobre la taula no han de ser necessàriament específics per a Catalunya.

Ignacio González va defensar que cal un model de finançament nou basat en la solidaritat però amb garanties, ja que considera que l'actual és "injust i no satisfà a ningú" perquè el va signar "unilateralment Zapatero amb el tripartit". En aquest sentit, va subratllar el greuge econòmic que pateix Madrid respecte a altres comunitats com ara Catalunya. Segons González, Madrid va recuperar només el 17% de la seva recaptació fiscal de l'any 2012, mentre que Catalunya en va ingressar el 58%.

Que Mas abandoni la consulta

El president de Madrid es va reunir ahir amb Artur Mas per demanar-li que abandoni el seu objectiu de celebrar una consulta sobiranista a Catalunya i convidar-lo a "caminar en la mateixa direcció" per sortir de la crisi i fer d'Espanya "un país més fort". Segons González, la consulta que vol impulsar Mas "és un gravíssim error per a Catalunya i molt perjudicial per a Espanya" i, a més, "no té cabuda en la Constitució i no es pot plantejar". Després de la reunió va lamentar, a més, que el president de la Generalitat posi "condicions tancades" per negociar amb el govern espanyol.

stats