En breu
Política 08/08/2012

El PP burxa en el silenci de Rubalcaba pel cas d'«espionatge»

Marc Toro
2 min

BARCELONAEl PP ha tornat a carregar contra el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, pel cas de les escoltes telefòniques a dirigents populars que suposadament es van fer des del ministeri de l'Interior quan l'ara líder socialista n'era el titular, com va denunciar l'any 2009 la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que dilluns el diari El Mundo publiqués noves informacions sobre el suposat cas d'"espionatge" i que Rubalcaba es negués a fer declaracions, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va lamentar ahir el "silenci com a resposta" del líder del PSOE i li va tornar a exigir una "explicació política i pública". Per Alonso, es tracta d'una "situació que no és acceptable" i assegura que el PP lluitarà perquè s'arribi al final de l'assumpte.

Més enllà de demanar explicacions, Alonso va considerar "evident" que les sospites de De Cospedal no eren "infundades com es va dir" i va igualar així el to utilitzat dilluns pel portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, que va acusar el secretari general del PSOE de "crear un Watergate" des del govern espanyol cap a l'oposició i va parlar d'un "silenci culpable" de Rubalcaba.

Tot i que Rubalcaba, de viatge oficial a Berlín, encara no ha fet cap declaració sobre el tema, companys del seu partit van sortir en defensa seva i van negar qualsevol tipus de xarxa corrupta dins el PSOE. En aquest sentit, la portaveu socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, va assegurar ahir que "no hi ha res de res" i va acusar els populars de fer servir la polèmica per camuflar les retallades que està fent l'executiu espanyol.

El secretari general dels socialistes de Madrid, Tomás Gómez, va tornar la pilota als populars i va replicar: "Si algú vol saber què és espionatge que vinguin a la Comunitat de Madrid i que l'hi preguntin a la senyora Aguirre, al senyor Ignacio González, al senyor Granados...", fent referència a la suposada trama d'espionatge a la Comunitat de Madrid que va ser investigada també l'any 2009.

stats