DIARI DE CAMPANYA
Política 22/05/2015

El PP admet que "s'està covant un desastre" i apel·la als seus votants tradicionals

Alberto Fernández celebra l'últim acte de campanya sense voler fer pronòstics: "Portem tota la campanya posant pebrots", diu en un taller de cuina al Mercat del Vall d'Hebron

Mario Martín Matas
3 min
Foto en un missatge de Twitter del PP de Catalunya / @PPCatalunya

BarcelonaNo podia ser més explícit. El PP de Catalunya ha reconegut en un tuit que "s'està covant un desastre", en gran part per la irrupció de C's, i per això argumenta que només el vot a les candidatures populars pot "evitar-ho".

Conscient d'això, la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, porta setmanes carregant sense complexos contra la formació que lidera Albert Rivera, conscient que el partit taronja pot fer-los mal, o com a mínim tot el mal que no els havia fet fins ara. Per això els ha criticat cada dia, sense manies, ja des d'abans que comencés oficialment la campanya, però també quan ha fet actes amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Partit-persona", "propostes acudit" o la presència de candidats amb un passat vinculat a partits d'extrema dreta li han servit a Sánchez-Camacho per insistir en els seus atacs, potser perquè en el cas català difícilment els necessitarà per governar, com sí que pot succeir en d'altres comunitats autònomes. "Cada vegada es fa més evident que votar Ciutadans és votar el PSOE i donar un xec blanc per tornar a les polítiques del passat", va insistir ahir un altre cop des d'Espluges de Llobregat.

¿I què ha fet mentrestant Alberto Fernández Díaz, un dels candidats més veterans i que es presenta per quarta vegada com a cap de llista a l'Ajuntament de Barcelona? Passar de puntetes. Des del començament va avisar que faria una campanya previsible, sense proposar res que no hagués defensat prèviament com a regidor, i sense fer atacs personals. Això no ha sigut així amb Ada Colau, objecte diari dels seus atacs, però sí amb la candidata de C's a la ciutat, Carina Mejías. Mejías, durant anys afiliada al PP, ja va concórrer a unes eleccions municipals sota el lideratge de Fernández Díaz, i potser és per això que el popular no ha volgut entrar-hi en el cos a cos, o potser perquè simplement ignorant-la creu que li restarà protagonisme. En qualsevol cas, sorprèn la diferent estratègia adoptada per uns i altres.

Fora de micròfon, Alberto Fernández explica que el votant tradicional del PP veu en Colau el seu enemic principal, i és per això que ha centrat les seves crítiques en la candidata de Barcelona en Comú. A Xavier Trias, més enllà d'acusar-lo de donar suport a l'independentisme no li ha retret gaires coses, potser perquè bona part de les decisions del mandat les han pactat tots dos i perquè pensa que pot seguir teixint acords. El candidat popular es nega a fer un pronòstic de quants regidors pot obtenir -ara mateix en té 9 d'un total de 41-, però sí que admet que prefereix un regidor menys i que l'escenari final li permeti conservar aquesta capacitat de decisió. Aquest divendres, com a cosa excepcional i després de les preguntes reiterades dels periodistes sobre quina aposat fa i quants vots pensa que li pot treure C's, Alberto Fernández s'ha limitat a deixar anar que "Albert Rivera no es presenta en aquestes eleccions". Punt.

Sigui com sigui, aquest divendres s'ha celebrat l'últim acte de campanya, abans del míting final d'aquest nit a Can Dragó. L'equip del PP ha escollit el Mercat de la Vall d'Hebron, on els periodistes han pogut veure la simpatia i animadversió que aixeca el popular. Mentre uns el felicitaven i li prometien fidelitat, altres feien ganyotes en veure'l. Alberto Fernández ha volgut acabar participant d'un taller de cuina al mateix mercat, que organitza cursets per als clients. Allà, tot i que ha reconegut que ell practica una "cuina de supervivència" i que anar a casa de la mare pot convertir-se en "el millor restaurant de Barcelona", s'ha sotmès a les fotografies remenant una salsa de tomàquet preparada per a l'ocasió. També ha tallat un pebrot per completar el sofregit: "Portem tota la campanya posant pebrots", ha deixat anar quan li han demanat que el fiqués a la paella.

stats