Corrupció tribunals
Política 30/08/2013

El PP va esborrar les dades dels ordinadors de Bárcenas

2 min
El PP va esborrar les dades dels ordinadors de Bárcenas

'Reset' dels discos durs

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Partit Popular va esborrar el contingut dels ordinadors que l'extresorer del partit Luis Bárcenas va utilitzar a la seu del carrer Génova de Madrid. El partit hauria destruït els discos durs dels dos dispositius a l'abril, un mes després que la Policia Nacional es personés a la seu del PP arran de la denúncia que Bárcenas va presentar contra l'advocat del partit, Alberto Durán, per delicte contra la intimitat i per haver-se apropiat dels seus ordinadors. Així doncs, la destrucció del contingut s'hauria produït quan es va arxivar aquesta denúncia i es van assignar els dispositius a altres usuaris.

El 16 d'agost el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va sol·licitar al PP l'entrega dels ordinadors en un termini de cinc dies després que la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, assegurés que els dos dispositius encara eren a la seu de Génova. Ruz ho va fer a petició de l'advocat de Luis Bárcenas, Javier Gómez de Liaño, amb l'objectiu de confirmar que la documentació del llapis de memòria aportat pel mateix Bárcenas havia sortit d'aquests dos dispositius portàtils.

El PP, per la seva banda, va precisar que el portàtil del qual Luis Bárcenas va assegurar que havia extret informació mitjançant el llapis de memòria no té port USB per poder-ho fer, i es va defensar amb la llei de protecció de dades a la mà. Així, els populars van desvincular-se de la destrucció de la informació dels dispositius, sostenint que per llei estan obligats a esborrar i formatejar els ordinadors cada vegada que canvien d'usuari.

Una diligència "colpidora"

Gómez de Liaño, que a la sortida de l'Audiència va qualificar de "colpidora" la diligència relativa al bolcat del contingut, va confirmar que un dels dos aparells s'havia enviat sense disc dur, mentre que l'altre dispositiu no tenia el disc original. A més, el lletrat va anunciar que demanarà la llibertat provisional de l'extresorer popular quan el jutge Ruz s'incorpori a l'operació. Gonzalo Boyé, advocat de l'acusació particular del cas Bárcenas, per la seva banda, va lamentar que mesos abans no "es prengués control sobre els ordinadors" de l'extresorer.

stats