CAS GÜRTEL
Política 25/05/2012

El PP estatal nega haver validat els comptes valencians

Salvador Almenar
1 min

VALÈNCIA.La instrucció del cas que investiga un presumpte finançament il·legal del PP valencià ha propiciat la confrontació entre la direcció regional i la seva homòloga a Madrid. Segons els exmandataris del PP valencià, la responsabilitat de donar el vistiplau als comptes del 2007 i el 2008 que investiga el jutge era de Génova, mentre que des de Madrid asseguren que la direcció estatal no modifica els comptes procedents de les comunitats, sinó que simplement es computen als comptes globals del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la ronda de declaracions, avui és el torn de l'ex secretari general del PP valencià i diputat Ricardo Costa. L'ex número dos està citat com a imputat i el seu testimoni és especialment important, atès que era qui tenia relació directa amb les empreses investigades per haver pagat presumptament actes del partit en les campanyes electorals del 2007 i el 2008. Segons la investigació, el finançament s'obtenia mitjançant el cobrament a altres empreses de les factures que inicialment s'emetien a nom del PP. Així, la trama Gürtel, a través d'Orange Market, en comptes de cobrar el cost del muntatge dels actes al PP, remetia les factures a diverses empreses.

Tant l'Agència Tributària com la Unitat de Delictes Econòmics i Financers sostenen l'existència de l'entramat. Fins ara, el jutge ha imputat 26 persones que s'enfronten a l'acusació de delicte electoral, falsedat documental i prevaricació.

stats