ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/09/2014

El PP podria triar el relleu de Botella en unes primàries

i
Joan Rusiñol
2 min
La successió de Botella com a candidata genera debat sobre el procediment que cal seguir.

MadridEn un partit com el PP, de marcat caràcter presidencialista, les eleccions primàries per triar els caps de llista electorals no hi encaixaven. Fins ara. El debat sobre la regeneració democràtica, el terratrèmol que ha provocat Podem i (també) els càlculs interns han fet que alguns sectors dels conservadors comencin a canviar de parer. Aquest mètode es podria aplicar per escollir la candidata -tot apunta que serà una dona-a l’alcaldia de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegada del govern espanyol a la Comunitat, Cristina Cifuentes, és una de les més ben situades per rellevar Ana Botella, que ja va anunciar que es retirava. Ahir va iniciar el debat i va mostrar-se partidària de procediments que “obrin el partit a la militància”. La presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, un altre dels noms que sonen amb més força, va donar-li suport, si bé va recordar que això implicaria haver de modificar els estatuts de la formació: qui ara té l’última paraula pel que fa a les llistes és el comitè electoral. L’expresidenta autonòmica no ha amagat les ganes d’optar a l’alcaldia, tot i el greu incident amb la policia municipal després de parar en un carril bus. Sap que, en cas de primàries, ella en podria sortir reforçada perquè lidera des de fa anys el PP madrileny i el coneix a fons. Ara bé, aquesta fórmula haurà de vèncer les resistències que genera en molts àmbits de la dreta, que ho veuen com una “moda” de l’esquerra.

De Lissavetzky a Carmona

El portaveu del PSOE a l’Ajuntament de la capital espanyola, Jaime Lissavetzky, un home molt pròxim a Alfredo Pérez Rubalcaba, també va anunciar ahir que deixava pas a noves cares i que no optaria a la reelecció. Qui concorrerà a les primàries socialistes, molt probablement, serà el diputat autonòmic i tertulià televisiu Antonio Miguel Carmona, pròxim a la direcció del PSM.

stats